VI. Székelyföldi Lovas Konferencia

VI. Székelyföldi Lovas Konferencia

2015. március 21.-én kerül megrendezésre a VI. Székelyföldi Lovas Konferencia Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota kistermében.

Jankovits Ferenc hö. huszárkapitány, szervező szakított időt egy rövid beszélgetésre, amikor a konferenciáról érdeklődtünk.
Mint elmondta, hat évvel ezelőtt Bajkó Tibor (többszörös országos fogathajtó bajnok – szerk. megj.) indította útjára a lovas konferenciát, először Hargita megyében, Gyergyószentmiklóson szervezve meg azt. Második alkalommal Kovászna megye adott otthont a rendezvénynek, majd Marosvásárhely, ahol Székelyföldi Lovas Konferencia névre keresztelték a rendezvényt. Így vándorol körbe a három megyében évről évre, egyre nagyobb érdeklődésnek örvendve a lovasok körében.

A hatodik kiadás szervezői a Magyar Királyi Marosvásárhelyi 9-es Honvéd Huszárezred, Jankovits Ferenc és Bod Attila, valamint Bíró Zsuzsanna társszervező. Az esemény partnerei: Marosvásárhely Tanácsa, Marosvásárhelyi Múzeum, Erdélyi Kárpát Egyesület és olyan nagyvonalú magánvállalkozók, akik felismerték a kezdeményezés értékét és lehetőségeikhez mérten segítettek a konferencia létrejöttében.

A hétvégén Marosvásárhelyen neves szakemberek színvonalas előadásait kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. (lásd az esemény plakátján)

Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki bővítheti ismereteit a meghívott előadók bemutatói során.

VI.SzLK

Nagyításért kattintson a képre!

A konferenciára szeretettel várnak minden lószerető embert, lótartó gazdát, profi sportolót és hobbilovast.
Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...