V. Háromszéki huszárbál

V. Háromszéki huszárbál

2014 február 7-én este 8 órától hagyományőrző huszárok mulatságától lesz hangos a szepsiszentgyörgyi Kolcza vendéglő. A Szilaj Hagyományőrző Egyesület idén ötödik alkalommal szervezi meg a bált, amely évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek és sikernek örvend. A szervezők célja minél jobban összekovácsolni a magyar közösséget, ápolni a hagyományokat és valódi értékként átadni azokat a fiatalságnak, egy felborult értékrendű világban.

3szekihb

Amint azt Fazakas Péter, a Szilaj Hagyományőrző Egyesület elnöke, hagyományőrző huszárfőhadnagy úr elmondta, az első, 2010-ben szervezett bálon 180 személy vett részt, de tavaly már teltházzal ünnepletek, mitegy 300 vendég társaságában. A rendezvényre meghívóval lehet belépni, melyet az egyesület tagjainál lehet igényleni.

“Minden évben meghívjuk a többi huszáregyesületeket, és elmondhatom, hogy minden évben jöttek a Csikszéki Mátyás Huszáregyesülettől, egy évben a Marossárpatakiak és a  Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület tagjai is megtiszteltek jelenlétükkel.Ugyanakkor minden évben képviseltette magát a Sepsiszéki Történelmi Vitézi Rend. A huszárokon kívül nagyon sok a civil, aki minden évben részt vett a bálon és már hónapokkal azelőtt jelzi, hogy a következőn is részt szeretne venni.”

Az egyesület elnökének köszöntő beszéde után versek hangzanak el, majd a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda előadásában kórusműveket és huszárnótákat hallhat a vendégsereg. A Szilaj Hagyományőrző Egyesület Huszárkórusa is fel fog lépni huszár és irredenta nótákkal, valamint egy újdonsággal is meglepik a résztvevőket: verbunkot fognak járni. A rendezvényre nagytiszteletű Incze Zsolt református esperes mond áldást.

Jó mulatást, tartalmas időtöltést kívánunk!

– Iordache Melinda –


Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...