Újratervezett döntő

UdvarhelySzéki Vágta

Újratervezett döntő

A múltheti kiadós eső miatt egy héttel elodázott lovas ügyességi verseny döntőjére szombaton, augusztus 30.-án kerül sor a székelyudvarhelyi Csicser farmon.
A végső megmérettetésen mintegy 50 lovas verseng majd a győzelemért egy rafináltan kiépített, tágas, kiváló talajú pályán.

A szervezők nagy érdeklődésre számítanak a nézők részéről is, a hatásos beharangozóról múlt szombaton a lovasok felvonulásával gondoskodtak. (Képgaléria a felvonulásról: http://goo.gl/UKFLKF)

Kovács Nemes László versenyigazgató kiemelte: “Közel azonos teljesítményű lovasok jutottak a döntőbe, néhány másodperc különbség van az időeredmények között.  Ezért hosszabb és több akadállyal tűzdelt pályát építettünk. Úgy gondolom, hogy  a lovasok és nézők számára is izgalmas próbákat iktattunk be. Például a versenyzők nem lóhátról indulnak, hanem 20 m szaladás után kell nyeregbe pattanniuk, majd egy vízzel teli kancsót kell egyik pontból a másikba szállítani úgy, hogy a víz felénél több ne locsogjon ki.”

Újdonság lesz a 300 m-es gyorsasági szakasz is, amelyen hármasával indulnak a versenyzők, és kieséses alapon dől el, ki lesz a nyertes.

Program:
08:00-10:00 Gyakorló edzések
10:00 UdvarhelySzéki Vágta ügyességi verseny
14:00 Pászka Lehel és Kodolányi Réka lovasíjász bemutatója
14:30 UdvarhelySzéki Vágta gyorsasági verseny
18:00 Eredményhirdetés

 

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...