UdvarhelySzéki Vágta – előzetes

UdvarhelySzéki Vágta – előzetes

Olvasóink emlékezhetnek, hogy a tavaly júniusban Székelypálfalván, a Szilas alatt megrendezett ügyességi lóversenyről portálunk, az Erdélyi Lovas is beszámolt.

A jól sikerült főpróbát az idén nyáron három előfutamból és egy döntőből álló sorozat követi.  A Mária Lovagja Hagyományőrző, Kulturális és Sport Egyesületben álltak össze azok az emberek, akik Udvarhelyszék lovas életének felpezsdítése érdekében elhatározták, és elkezdték UdvarhelySzéki Vágta néven a versenyek szervezését, amihez sikerült megnyerni a Merkúr Üzletlánc támogatását. Így vált lehetővé, hogy a város közelségében a Csicser farmon kerüljön majd kialakításra a futam döntőjének helyszínéül szolgáló pálya.

Csakúgy mint tavaly, ebben az esztendőben is ugyanaz a cél: lehetőséget biztosítani a vidéki, lovat, lovaglást kedvelő egyszerű „Csabafik” részére a találkozásra, kapcsolatfelvételre, a virtusra, megmérettetésre, a ló és a lovas tudásának fejlesztésére.

Az egyéni versenyen túl az idéntől meghirdetésre kerül a „Nemes Székely Nemzet Lovas Közössége–2014” elnevezésű vándorserleg, amely címért a települések önkormányzatai által kiállított 3 fős csapatok versenghetnek.

A futamok a következők szerint kerülnek megrendezésre:

Előfutamok:
Június 21.                Farkaslaka – Kalonda tető                 Szilas futam
Július 26.                 Zetelaka – Deság  eltérő                      Zete futam
Augusztus 9.           Kápolnás – Csillagösvény Panzió    Hargita futam

Döntő                
Augusztus 23.      Székelyudvarhely – Csicser Farm     Széki Vágta

Nevezni lehet:
Farkaslaka                             Nagy Ervin                 0747 966 286
Zetelaka                                  Balázsi Róbert           0742 750 137
Kápolnás                                Benedek Zoltán         0745 195 378
Székelyudvarhely              Kovács László            0755 059 254

Az UdvarhelySzéki Vágtával kapcsolatos minden információ olvasható a http://karpatria.hu/udvarhelyszekivagta oldalon vagy a facebookon, illetve az erdelyilovas.ro portál is állandóan beszámol majd az UdvarhelySzéki Vágta történéseiről.