Történelmünk részei: a lovak

Lackó Erika rajzkiállítása

Történelmünk részei: a lovak

Június 12-15 között tartották a XIV. Gyergyóalfalvi falunapokat, melynek keretén belül vasárnap nyitották meg a falu szülötte, Lackó Erika rajzaiból készült kiállítást.

Az egyetemista lány, bár nem tanulta, szívesen ragad ceruzát szabadidejében és a számára is oly kedves teretmények, a lovak világa körvonalazódik a papírlapokon. Mint elmondta, mindig szerette a természetet, az állatokat, de kedvenc sportja és elfoglaltsága a lovaglás. Természetközeli elfoglaltság, megtanít a felelősségre, az állat gondozására. A ló megtanít viselkedni, kommunikálni szavak nélkül, bízni ígéretek nélkül. Számomra ez a legtisztább, legmegnyugtatóbb, legszeretetteljesebb tevékenység.”-vallja Erika.

Már a középiskolában egy rajzával sikerül első díjat nyernie egy nemzetközi rajzversenyen, ez adta a lendületet a további rajzok készítéséhez, a gyakorláshoz. És hogy miért éppen lovakat rajzol?

Lovak iránti szeretetem és rajongásom ösztönzött arra, hogy megmutassam az embereknek a lovak sokoldalú világát. Mi székelyek lovas nemzet vagyunk, és erre legyünk büszkék, hisz tudjuk, történelmünk nagy része lóháton iródott. Úgy gondolom, az itteni embereket különösen érdekli ez a téma.
Ezen gondolatokat követve szeretnék betekintést nyújtani rajzaimmal a lovak és lósport színes világába. A kiállításon megtekinthetőek az egymástól eltérő lófajták, különböző nemzetek lovas tradíciói, a lovas sportok sokoldalú világa, lovak hasznosítása a magyar lovasíjászattól kezdve a mai londoni lovasrendőrökig.”

Erikának ezúton is gratulálunk és további sikereket kívánunk!

 

Iordache Melinda

 

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...