Több mint 70 programpont a Székelyföldi Lovas Ünnepen

Több mint 70 programpont a Székelyföldi Lovas Ünnepen

A VII. Székelyföldi Lovas Ünnep egyre közelebb van, a szervezés nagyon jól halad, a program is egyre jobban körvonalazódik.

A rendezvényen, a tervezett 50 helyett 73 különböző programpont lesz megtekinthető a két nap allatt. Ezek között sok a külföldi fellépő is, akik lovas és kutyás bemutatóikkal színesítik az eseményt, így mindenki talál majd számára megfelelőt, korosztálytól függetlenül.

A rendezvény népszerűsítésében nagyon nagy szerepet játszik a médiatámogatók hathatós segítsége és a székelyföldi települések helyi és megyei önkormányzatainak hozzájárulása (Hargita Megye Tanácsa mellett nagy segítségünkre van Kovászna Megye Tanácsa is).

Szemelvények a programpontokból: lovas kaszkadőrök, légi bemutató, staféta, díjugratás, huszárok, kettes- és négyes fogatok versenye, kutyakiállítás, lószemle, kutyafogat és agility kutya show, ’’polgármesterek csatája’’, ostorművészet, rönkterhelő és munkalovak versenye, vicces vetélkedők lovasokkal és még sok más program a két nap alatt. Jelen lesz Nagy István és Fodor Piroska – Gruppen Hecc, a Step Dance, a Hóvirág valamint a Gyergyószentmiklósi városi és a Harsona fúvószenekarok. Szombat este a DNS zenekar biztosítja a jó hangulatot.

A rendezvény keretében sorra kerülő kutyakiállításra, a lószemlére és a versíró- és rajzpályázatra szeptember 15-ig még várják a jelentkezőket. Az ezekkel kapcsolatos részletek megtalálhatóak a www.fogathajtas.ro honlapon.

A stratégiai partnerek, a kiemelt támogatók és az összes többi támogató jóvoltából a szervezők: Krigel S.K., Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város nagy szeretettel és ingyenes belépéssel várnak minden nézőt a VII. Székelyföldi Lovas Ünnepre, Gyergyószentmiklósra, a Tűzoltók utcai lovas pályára, szeptember 20-21-én.