Távlovagoltak a rétyi nyírben

Távlovagoltak a rétyi nyírben

Első alkalommal került sor amatőr szintű távlovagló versenyre Háromszéken, a Háromszéki Lovas Egyesület és a Szellő Lovarda szervezésében. A lovasok június 7-én érkeztek a rétyi nyírbe, ahol egy sátortáborban eltöltött éjszaka után, vasárnap álltak rajthoz.

“Összesen 20 versenyző nevezett a megmérettetésre, a vasárnap délelőtti állatorvosi vizsgát követően viszont egy lovat, sántaság miatt kizártunk”– mondta el az erdelyilovas.ro kérdésére válaszolva Sándor Barnabás, a bírói bizottság elnöke. Így végül tizenkilencen vágtak neki a 10 km-es körökből álló 20 km vagy 30 km-es távnak a rétyi erdőben.

“A talaj kitűnő volt, a tapasztaltabb lovasok nagyon szerették.”– emelte ki Berde Lóránd főszervező. Természetesen a székely virtus itt is megmutatkozott, a lovasokban sokkal inkább a versenyszellem, a győzni akarás  munkálkodott, de a szigorú szabályokat nekik is be kellett tartaniuk. “Összességében egy sikeres versenyről beszélhetünk, biztosan lesz folytatása…talán már az ősszel.” – zárta beszélgetésünket Berde Lóránd.

A három kategória győztesei:

20 km, junior
1. Domokos Dóra
2. Deák Dorottya
3. Török Csaba
4.  Condurache Szilárd

20 km, felnőtt kategória
1. Jakab Norbert
2. Jakab Daniella
3. Juga Alpár
4. Jakab Kevend

 30 km
1. Berde Lóránd
2. Terebesi Illés
3. Domokos Magor
4. Papp Mihály

Lukács Lehel

Az alábbi képre kattintva megnézheti a helyszínen készült fényképeket.
Fotók: Iordache Melinda