Távlovagló verseny a hétvégén Homoródfürdőn

Távlovagló verseny a hétvégén Homoródfürdőn

Rambouillet-1Július 5.-6. között kerül megszervezésre a Román Lovas Szövetség országos távlovagló versenyére, melynek a homoródfürdői Lobogó panzió környéke biztosít helyszínt.

Az erdélyilovas.ro, mint az esemény médiatámogatója már beszámolt a nevezése feltételekről, a leigazolt versenyzők június 29.-ig köldhették be jelentkezési szándékukat.

Mint azt Sándor Barna versenyigazgatótól megtudtuk, a verseny melynek szervezői a Forrás SE és a Lobogó SE, három különböző távon indiít versenyzőket: 64 km, 4o km illetve 32 km-es szakaszokat kell a benevezett versenyzőknek teljesíteniük.

A nézők szombat reggel 8.00 órától láthatják a 64 km szakaszon versenyző lovasokat, ezt követi a 40 km-es szakaszon indulók startja 10.00 órától, és 10.30- kor rajtol a 32 km-re beneveyett versenyzők mezőnye.

Az Országos Távlovas Szabályzat, a Román Lovas Szövetség (F.E.R.) által jóváhagyott szabályai szerint zajló versenyen szigorú állatorvosi felügyelet mellett versenyeznek a lovasok, a hátasokat minden szakasz féltávjánál orvosi vizsga várja.

Az erdélyilovas.ro képekkel, interjúkkal számol majd be a szombati versenyről.