Tavaszi edzőtábor Győrffy-Villám Andrással az Art Equest szervezésében

Tavaszi edzőtábor Győrffy-Villám Andrással az Art Equest szervezésében

Klasszikus alapok, korszerű módszerek! mottóval idén tavasszal újból megszervezi az Art Equest erdélyi lovas iskola a Győrffy-Villám András lovas szakember által vezetett edzőtáborát.

A 2017. április 24.-28. között megrendezett tábor a tavalyi 2o16.-os program folytatása, a klasszikus lovaglás mai értelmezésében megfogalmazott edzéselméletére, és annak gyakorlati edzéseire épül. A résztvevők az edzések során egyedi, személyre/lóra szabott korrekciós tanácsokat kapnak. Ismertetésre kerülnek régi szakmai fogások, mára csaknem elfeledett lovas szakmai ismeretek is.

Lovas edzőtábor, Art Equest, Vajdaszentivány, 2016

Tervezett tematika és beosztás:

napi programok: elméleti előadások, és az elhangzottakra épülő gyakorlati edzések, a majd a nap végén szakmai beszélgetés. Minden nap az előző napi anyag ismétlésével kezdődik, majd a kiírt napi programmal folytatódik: elmélet – gyakorlat – ebéd – szakmai konzultáció.

1. nap
elmélet: a kiképzési skála értelmezése és részletes magyarázata
gyakorlat : tudásszint felmérő edzés, délután lovardai munka mindhárom jármódban ( ütem-, és iramtartás, a ló kinyújtóztatása és összeszedése)
szakmai konzultáció : a gyakorlatban felmerülő kérdések és válaszok

2. nap
elmélet: a kiképzésben jelentkező leggyakoribb hibák és kijavításuk
gyakorlat: jármódok közötti átmenetek, iramfokozások és csökkentések ügetésben és vágtában, egyénre/lóra szabott korrekciós gyakorlatok
szakmai konzultáció : a gyakorlatban felmerülő kérdések és válaszok

3. nap
elmélet: a hajlítások és oldaljárások jelentősége
gyakorlat: hajlított vonalak, kézváltások gyakorlása mindhárom jármódban, szűk fordulatok, három patanyomon való munka ( vállat be, farat be )
szakmai konzultáció : a gyakorlatban felmerülő kérdések és válaszok

4. nap
elmélet: az ugratás alapjai
gyakorlat : járóiskola lépésben, ügetésben, egyszerű akadályok leküzdése, az ugratás technikája
szakmai konzultáció : a gyakorlatban felmerülő kérdések és válaszok

5. nap
elmélet: bevezetés a lovas turizmusba. A lovas túrák előkészítése,a lovak felkészítése, a lovak beosztása, jármód-, és irambeosztás, pihenők, veszélyforrások és megelőzésük, baleset megelőzés, stb. Az üzleti célú túrák árképzése, értékesítés.
gyakorlat: speciális nyergelés, nyomások, törések megelőzése, szükségmegoldások lovastúrán

Lovas edzőtábor, Art Equest, Vajdaszentivány, 2016

Az edzőtábor szakmai vezetője, előadója és edzője a Magyarországról érkező v.br. Győrffy -Villám András lovas szakértő, edző, egyetemi oktató, számos lovas szakkönyv szerzője.

A szervezők máris várják a haladó lovasok jelentkezését.
Jelentkezési feltételek:
– haladó lovas tudás (18 év alatti személy írásos szülői beleegyező nyilatkozattal)
– saját ló és felszerelés, valamint kobak és gerincvédő
– érvényes lóútlevél, 2017-os negatív vérvételi eredménnyel, valamint a lóinfluenza elleni érvényes védőoltással
– a lovasok egészséges lovakkal jelentkezzenek
– a részvételi díj felének bankon keresztül való előzetes átutalása 2o17. április 1o.-ig, a következő bankszámlára:

ArtEquest Egyesület
Bank: Leumi Bank Targu Mures
Bankszámla: RO68 DAFB 1018 0025 2971 RO02

A résztvételi díj 1.200 RON, amely tartalmazza az előadások és az edzések díját, valamint a ló és lovas teljeskörű ellátását (étkezés, szállás, lóistálló, takarmány és alom, lovas pálya, előadóterem). A lovak ellátásáról (etetés, itatás, ápolás, kitrágyázás, istállórend) és a tábor idején esetlegesen előforduló igényekről (állatorvos, patkolókovács) mindenki saját maga gondoskodik, amelynek intézéséhez a lovas iskola segítséget nyújt.

Ló nélküli érdeklődők is látogathatják az edzéseket, részvételi díj: 40 ron/nap. Az ellátást igény szerint a vajdaszentiványi kastély szállodája illetve étterme napi áron biztosítja.

Részvételi szándékát kérjük jelezze az Art Equest Egyesület facebook oldalán vagy a 0743-7156 78-as telefonszámon (Jankovits Ferenc), legkésőbb április 1o.-ig.

Lovas edzőtábor, Art Equest, Vajdaszentivány, 2016

A szakmai vezető, Győrffy – Villám Andrásról:

(forrás: http://www.czirjakfarm.hu/)

1948. november 15-én született Budapesten. 1977-ben diplomázott agrármérnökként Debrecenben, a későbbi évek során a Veszprémi Egyetemen lovastúra-vezetői, majd a Vendéglátóipari Főiskolán vendéglátóipari üzletvezetői oklevelet szerzett. Éveken át a Pálfai Ménes lótenyésztési ágazatvezetője volt, de tevékenykedett lovasiskola-vezetőként, lovas túravezetőként is. Jelenleg Tapolcán, Diszelben él, saját lovaspanziót üzemeltet.

Díjlovaglásban és díjugratásban is aktívan versenyzett, mestere Magyar Imre díjlovaglásban többszörös magyar bajnok volt. Az utóbbi 10 évben I. osztályú bíró és stílusbíró mindkét szakágban. Hazánkon kívül Ausztriában és Olaszországban is rendszeresen meghívott bíró. A háború utáni első magyar távlovagló válogatott csapatkapitánya volt, csapata 1984-ben a rosenaui-i világbajnokságon szerepelt.

Egyetemi oktató és előadó a Budapesti Semmelweis Egyetem Sporttudományi Karán (korábban Testnevelési Főiskola), a Kaposvári Pannon Egyetemen és a Keszthelyi Georgikon Egyetemen. A felsőfokú lovasképzés egyéb helyszínein (kurzusok, tanfolyamok) is rendszeresen megjelenő meghívott előadó.

A sport- és oktatási tevékenységen kívül az ő nevéhez fűződik a magyarországi huszár hagyományok újraélesztése. 1996-2010-ig volt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke, 2010-től örökös tiszteletbeli elnöke. 1996 és 2008 között a Katonai Hagyományőrzők Európai Uniója alelnökeként tevékenykedett. A legnagyobb nemzetközi huszárrendezvények rendszeres szervezője és résztvevője, 2001-ben kontinensünk határait átlépve az USA területén is szervezett huszárbemutatókat.

A lovas szakirodalomban is közismert a neve: szerzője az 1988-ban először megjelentetett, majd 2010-ben bővített kiadásban újranyomott Idomító lovaglás (spanyol lovasiskola Magyarországon) című könyvnek, mely feleleveníti a magyarországi spanyol magasiskola hagyományait. A lovasturizmus kézikönyve c. munkája jelenleg is egyetemi tankönyv, a 2004-ben megjelent Lovas Nemzetben társszerzője Dr. Hecker Walternek, Jankovics Marcellnek és Szelestey Lászlónak. Az utoló huszárok I-II. kötete az elmúlt években jelent meg, átfogó ismereteket nyújt a hagyományőrző lovasok munkásságáról. 2016-ban jelent meg legújabb könyve, a Lovasok könyve.

A lovagláson kívül solymászattal is egyedülállóan magas szinten foglalkozik hazánkban, a Magyar Solymász Egyesület alapító tagja, solymászbemutatók állandó szereplője.