Szőrén és nyeregben is vágtáztak Borzonton

Szőrén és nyeregben is vágtáztak Borzonton

Szent István napi vágta BorzontAz idén már hagyománnyá vált, másodjára megszervezett Szent István napi vágtán, Borzonton járt az erdelyilovas.ro csapata. A Laczkó Ágoston által, tavaly kezdeményezett lovas esemény főleg a helyiek versenyeként indult útjára.

“Borzont egy kis település, mely az elmúlt években rohamosan kezdett fejlődni és nem szeretnénk ha elfelejtődne az ember és a ló közös munkája, egymáshoz való kötődése.”- nyilatkozta Laczkó Ágoston, az erdélyilovas.ro-nak adott múlt heti interjúban.

Az augusztus 17.-én, Szombaton sorra kerülő lovas esemény különlegessége, hogy a gyergyói medencéből jelentkező versenyzők mellett, idén Maros megyéből is érkezett egy öt fős lovas csapat, kik a vágta után, hétfő reggel lóháton indultak haza.

Az 1500 méter hosszú pályán összesen 27 versenyző indult, 12 lovas szőrén vágta kategóriában, míg 13 versenyző nyergelt lóval vágott neki a távnak. A versenyzőket 4 fős csoportokba sorsolták, majd minden csoport első két helyezettje került a döntő futamokba.

A elődöntőket követően, a helyiek nagy örömére ló-erőpróbára került sor, ahová igen nagyszámban jelentkeztek a kemény munkához szokott lovaikkal a helyi fogatosok.

A Szent István napi vágta döntő futamaiba továbbjutott lovasok közt már igazán izgalmas futamokra került sor, mígnem a döntőbe a négy legjobb lovas: Domokos Attila, Seres Tamás, Köllő István és Mogyorós László jutott. A 2013.-as Szent István napi vágtán végül Domokos Attila gyergyóalfalvi versenyző lova bizonyult a leggyorsabbnak, így ő vehette át az első helyezettnek járó elismerést. A szőrén vágta kategóriában László Pál, gyergyószerhegyi versenyző került ki győztesnek.

A képgaléria megnyításához kattintson a képre.