Személyi jövedelemadója 2%-ával támogassa az Erdélyi Lovas Egyesületet!

Személyi jövedelemadója 2%-ával támogassa az Erdélyi Lovas Egyesületet!

A 2003/571-es adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-ról, amelyet olyan civil szervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

Rólunk: Az első magyar nyelvű erdélyi lovas szakportál, melynek alapítása óta fő célja a lovasélet, az erdélyi lovas események népszerűsítése, és a lovas hagyományok ápolása. A portál 2013. áprilisi elindítását követő időszakban kapott sok-sok pozitív visszajelzés és a meglepően nagy érdeklődés arra biztatott, hogy személyes és gazdasági nehézségeket félretéve, tovább dolgozzunk. Így valósulhatott meg, hogy az erdelyilovas.ro jelen volt és képes beszámolókkal tudósított a 2013-ban és 2014-ben, Erdély területén megrendezett legtöbb lovas eseményről.

Köszönjük, hogy felajánlásával kifejezi bizalmát az Erdélyi Lovas Egyesület iránt és segíti munkánkat!

A személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel
az Erdélyi Lovas Egyesületnek:

1. Ha az Ön jövedelme csak fizetésből (egy vagy több) származik, akkor a 230-as formanyomtatványt kell kitöltenie. Amennyiben a formanyomtatvány 2. pontjánál nem tudja meghatározni a 2%-ból származó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban.

2. Ha van más forrásokból eredő jövedelme is (pl. szerzői jog, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem, stb.), akkor a 200-as formanyomtatványt kell kitöltenie.

3. A dokumentumot juttassa el postai úton ajánlott küldeményként, vagy vigye el személyesen az Adóhivatalba. A nyomtatványokat a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni: városokban mindenhol van adóhivatal, falvak esetében forduljon tájékoztatásért a polgármesteri hivatalhoz.

A felajánlás határideje: 2015. május 25.

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...