Székelykeresztúrra hívjuk, a Székely Lovastanyára

Székelykeresztúrra hívjuk, a Székely Lovastanyára

Október 4.-én, a LÓ ÉS EMBER képzés helyszínére, a Székely Lovastanyára hívjuk.

A székelykeresztúri Székely Lovastanya, a MEDIA TEAM Srl. szabadidős program keretén belült nyílt, 2012-ben, és a hangsúly a kikapcsolódás, személyiség fejlesztés, akitív pihenés volt, nem az, hogy élsportolókat képezzenek. Kezdetben lovaglást, lovas kocsizást, lovas hintózást kínáltak az érdeklődőknek, mára már van lovasoktatás kezdőknek és haladóknak, tereplovaglási lehetőség, sétakocsizás, póni lovaglás, póni kocsizás.

Szülinapi zsúrok megszervezését is vállalják a lovastanyán, valamint nyáron gyerekeknek angol-, román-, kézműves-, és lovastáborok is megszervezésre kerülnek.

Minden szombaton nyílt napot tartanak Lovastanyán, 11:00- 15:00 óra közöt. A kezdők betekintést nyerhetnek a lovaglás varázsába, és lehetőséget kapnak a ló közelgésgének pozitív hatásainak megtapasztalására is.

10676242_570393026423623_2139480489359131945_n (1)

A Székely Lovastanyán arra törekednek, hogy szívvel-lélekkel közelítsék meg a lovat, hiszen ő is szív és lélek, és ez a módszer segít a félelmet, a gatlást leküzdeni, és a bizalmat kialakítani, az ellazulásért, azok számára is, akik félve közelítik meg az állatot. Tapasztalataikra alapozva, ez az eljárás segít a legjobban a ló és lovas közti különös kapcsolat kialakításában.

A lovastanyán jelenleg öt ló van, három hucul: Szellő aki 7 éves, Sztella 9 éves és az egyik csikója Patkós 5 éves.Van még egy csikója Sztellának, Aymée aki az idei évben múlt 1 éves és a gyerekek kedvence a shetlandi póni, Saci aki már 12 éves. Idéntől a Lovastanya céljai között szerepel az is, hogy a lovak számát növeljék, és a szolgáltatásaikat is bővitsék.

2014-től kezdetét vette a lovasterápia hipoterápiás szakága is, ahol a ló egy „élő gyógyászati segédeszköz”-ként van jelen. A módszer mozgásszervi rendellenességek, tartás és mozgás funkciók hibájának javítására szolgál. A lovon ülés elősegíti a résztvevő személy helyes testtartását, oldható a merev tartás, erősödik az izületi mozgékonyság, fejlődik az érzékelés, javul az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció. Javítja az alsó végtagok görcsös merevségét, a ló melege lazítja az izmokat, elősegíti a nyugodt lelkiállapot kialakulását, valamint nagyon jó hatást gyakorlol pszichés, szociális, társadalmi életére is a lovasnak, gyereknek. A folyamat úgy megy végbe, hogy a ló hátsó lábainak és medencéjének mozgása áttevődve a lovasra olyan tartási reakciót vált ki melyek járáskor autómatikusan kiváltódnak.A központi idegrendszer így megkapja azokat az ingereket amelyek járáskor alakulnának ki.

A Székely Lovastanya tevékenységeivel kapcsolatban érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
Székely Lovastanya, Székely utca 9 szám, Posta kód: 535400, Hargita megye.
Kapcsolattartó személy: Molnár Csilla- Tímea
Telefon: 0746-109-276
Facebook: https://www.facebook.com/mediateam.rendezvenyszervezes?ref=tn_tnmn
E- mail: office@vampirestate.ro

Szolgáltatások:

Lovas oktatás karámban, 1 óra 20.00 lej/fő
Lovas oktatás karámban, kezdőknek15 perc 7 lej/ fő
Tereplovaglás, 1 óra 25.00 lej/fő
Póni lovaglás 1 óra 15 lej
Karámlovaglásra bérlet 12 óra 150 lej
Tereplovaglási bérlet 12 óra 200 lej
Lovas kocsizás 5 lej/ fő
Póni kocsizás 30 perc 5 lej/fő