Székely Vágta: Július 1-ig hosszabbodik a nevezési határidő

Székely Vágta: Július 1-ig hosszabbodik a nevezési határidő

A jelentkezési határidő lejártáig 25 település jelezte, hogy indítana versenyzőt a Székely Vágtán. Ebből 16 lovas a Székely Vágta futamain, 9-en a Góbé Futamon indulnának. A szervezők döntése értelmében a nevezési határidő július elsején, pénteken 12 óráig hosszabbodik.

A 25-ös versenyzőszám nem áll messze a korábbi évek indulóinak számától, viszont az önkormányzati beiktatások bonyodalmai miatt, nagyon sok önkormányzat hiányosan vagy egyáltalán nem tudta még benevezni lovasát a galoppversenyre, ezért a szervezők úgy döntöttek, egy héttel tolják a jelentkezési határidőt – tájékoztatott Sztakics Éva, a Székely Vágta főszervezője, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. A jövő héten tehát, minden csapat pótolhatja, ami még elmaradt a jelentkezési dokumentációból, illetve új csapatok toboroztatnak. A jelentkezők közül 17-en Kovásza megyéből, 7-en Hargita megyéből vannak, jelenleg egy versenyző indulna Maros megyéből. A Székely Vágtán induló települések listáját a új határidő lejárta után hozzuk nyilvánosságra.

Elkészült a program

Június 24-től a www.szekelyvagta.ro honlapon is elérhető lett a galoppverseny programja. A háromnapos esemény pénteki napján lesz ménesbemutató, utána pedig a baróti TransylMania együttes szórakoztatja a közönséget. A szombati hivatalos megnyitó után kezdetét veszi a Vágta, az előfutamokkal rajtol a programsorozat, majd lesz fogathajtó verseny, lovasíjász- és lovastornász bemutató is. A Székely Vágta második napja a nagysikerű Csík Zenekar koncertjével zárul.

Vasárnap már a középfutamokban szurolhatunk településünknek, majd a szablyavívó iskola bemutatóját láthatja a nagyérdemű, de lesz lovaskaszkadőr bemutató és huszár-harcászati bemutató is. Vasárnap 16 órától láthatjuk a Nemzeti Vágta nemzetközi futamának romániai versenyzőjét kiválasztó futamot. A Vágta utolsó napja a Székely Vágta futam, valamint a Góbé Futam döntőjével, majd díjátadó ünnepséggel ér véget. Az állandó programok között népművészeti- és lovas kézműves vásár, gyermekfoglalkozások, lovagoltatás, valamint képzőművészeti kiállítás szerepel.

Élő közvetítés és ülőhelyek

Kommunikációs partnerünk, az AlterNet jóvoltából a Székely Vágta élő közvetítésben is látható lesz a verseny honlapján.

A Székely Vágtára ülőhelyeket is lehet foglalni, a pálya mellett elhelyezett hatalmas, födött sátorba a belépés 20 lej/nap, a belépőket a helyszínen lehet megvásárolni.

Székely Vágta sajtóiroda

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...