Pünkösdi királyválasztás Csíkszentsimonban

Pünkösdi királyválasztás Csíkszentsimonban

Csíkszentsimon határában, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Szent László gyermekvédelmi központban lovászképző szakoktatás folyik, együttműködésben a csíkszentmártoni szakiskolával.

2015. május 25-én, hétfőn, lovas vetélkedőt szerveznek az otthon vendégeinek örömére, amelynek keretén belül a gyermekek bemutathatják felkészültségüket, ügyességüket. Az eseményre szívesen látják mindazokat, akiknek a ló, a lovászképzés a szívügye.

“Szeretnénk egy kisebb vetélkedőt is szervezni ezen a napon, a székely lovászoknak. A cél kettős: azt akarjuk, hogy a felnőttek belássanak a mi oktatási központunk életébe, de azt is szeretnénk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kilássanak a lovat szerető felnőttek világába!” – nyilatkozta Böjte Csaba atya.

Program:
09.00 – szentmise a csíkszentsimoni plébánia templomban
11.00 – lovász mustra, bemutató
11.30 – felnőtt lovas vetélkedő
13.00 – az otthon meglátogatása, ebéd. Ebéd után eredményhirdetés.
15.00 – Vidám, kulturális, sport program a Szent László kollégium udvarán.

“Akár versenyzőként, akár nézőként, mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk Csíkszentsimonba, a Szent László gyermekvédelmi központunkba! Szeretettel, Csaba t., Kolozsvári Tibor és a gyerekek”

fotó: Facebook

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...