Összevont lovasnap Csíkszentsimonban

Összevont lovasnap Csíkszentsimonban

A mára már hagyományossá vált huszárügyességi versenyt a Csíkszeki Mátyás huszárok új helyszínen rendezik meg, ahol idén ”civil” lovasok is kipróbálhatják a maguk és a lovaik ügyességét, a számukra kialakított versenypályán.

A rendezvénynek a csíkszentsimoni Szent László Otthon biztosít helyet, pünkösdvasárnap (május 15.), ahová a szevezők lovasokat és a lovassportok iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várnak. A Szent Laszló Otthon nem csak adottságaiból adódóan megfelelő helyszíne a versenynek, hisz vezetősége és lakói lelkes rajongói a lovassportoknak, valamint a szervezésben is oroszlánrészt vállaltak.

A huszárügyességi verseny szabályzata (itt olvasható) és a nevezési körülmények nem változtak, jelentkezni az itt megtalalható és letölthető űrlappal lehet.

A civil lovasok számára is vannak kritériumok, amiknek meg kell felelni. Ezek itt olvashatók.

A versenyre legkésőbb vasárnap reggel 8:00 óráig lehet regisztrálni, az űrlapok alapján a regisztráció természetesen ingyenes.

Ezt követően a kötelező állatorvosi vizsgára kerül sor, ahol a felelős állatorvos elbírálja, hogy a versenyre nevezett ló egészségügyi állapota megfelel-e a versenyen való részvételre. Ezek után ló és lovas együtt kerül mustrára, elbírálják a felszerelés teljességét és a lovak szakszerű felszerszámozását. Ha itt is megfelel a követelményeknek, indulhat a versenyen.

Rajthoz állás előtt ünnepi szentmisére kerül sor, melyet Böjte Csaba atya celebrál. Ennek végeztével áldását adja a rendezvényre és kezdetét veszi a verseny.

Első ízben a huszárok méretettnek meg, a korábbi évekhez hasonló versenypályákon, ahol ügyesség, gyorsaság és a stílus is pontozásra kerül.

A huszárok versenye után átalakítjak a pályát, amin párosával, kieséses alapon zajlik a versengés mindaddig, amíg a versenyszámok győzteseiből csak egy marad. Akinek itt nem sikerül bizonyítania rátermettségét, még van egy lehetősége a pünkösdi királyválasztáson, hiszen az is egy külön versenyszám lesz a civil versenyzők részére.

A versenyszámok közötti időt kulturális műsorokkal töltjuk ki, melyekben a néptáncé, népdaloké lesz a főszerep.

A kitöltött űrlapot postán vagy e-mailen kell eljuttatni a szervezőkhöz, a következő címre:
Dr. György Adolf, Kászonaltíz 234 szám, Hargita megye vagy adygyorgy@yahoo.com.