Országos fogathajtó döntő a hétvégén

Országos fogathajtó döntő a hétvégén

A hétvégén zajlik Marosvásárhelyen az országos kettesfogathajtó bajnokság döntője. A hivatalos program szerint, a fogatok már szerdán megérkeztek, és sor került a hivatalos formaságok lebonyolítására. Előzetes jelentkezések alapján 12-14 fogat vesz részt a hétvégi megmérettetésen.

A rendezvény helyszínén, a méntelep lovas pályáján ma (pénteken) 13.oo órától kezdődik a háromnapos verseny első fordulója, a díjhajtás.

A díjhajtás program a 40 x 100 méteres, füves díjhajtó négyszögben folyik. E versenyszámban az előre kiadott programban a mozgó lovak idomítottságát, elengedettségét, hajlékonyságát, a két ló együttes munkáját, a jármódok szabályosságát, a feladatok pontosságát, a hajtó szárkezelését bírálja el az öt bíró. A háromnapos összetett versenyben eredményes díjhajtó program nélkül már nem lehet a végső sikerre számítani!

Szombaton, október 3.-án a második versenyszám, a maratonhajtás veszi kezdetét reggel 1o.oo órától, míg a az akadályhajtás és a díjkiosztó majd vasárnap, 11.oo órától tekinthető meg.

Portálunk folyamatosan beszámol az eseménykről- eredményekről.