Országos fogathajtó bajnokság – döntő

Országos fogathajtó bajnokság – döntő
FG

Fintha Gábor (foto: Pegazus, forrás: facebook)

Szeptember 12-14. között kerül sor a romániai fogathajtó bajnokság döntőjére, a Marosvásárhelyi Méntelep lovaspályáján.
A kiírás szerint, először szervezik meg a Balkán Kupát is, amelyre több fogat is érkezik a Balkán térségből. Négy görög és egy szerb fogat jelezte a versenyen való részvételi szándékát.

A világ egyik legjobb pályaépítője, Fintha Gábor (a magyar fogathajtó válogatott szövetségi kapitánya) építi fel a Marosvásárhelyi Méntelepen a maraton- és az akadály pályát.

A romániai bajnokságban mostanig két forduló zajlott le. Az első fordulóra Cséffán, Bihar megyében került sor május 13-15 között, a másodikra a beszterce megyei Szamosbetlenfalván, június utolsó hétvégéjén.
Az összetett eredmények (díj-, maraton- és akadályhajtás) alapján Bajkó Tibor áll a lista élén, őt követi Orosz László, harmadik Rákóczi Gergő.

A szamosbetlenfalvi forduló után Bajkó Tibor így nyilatkozott:  „A kétszeres országos bajnoki cím után nagyon-nagyon szeretnénk, ha a jó Isten kegyelméből meg tudnánk szerezni a harmadikat, mert ez feljogosítana arra, hogy megszerezzük a sportmesteri címet. És ez a céljaink közé tartozik.”

A hétvégi programot az alábbiakban közöljük:

Péntek, szept. 12.
12:00 Országos bajnokság, Díjhajtás
15:00 Balkán bajnokság, Díjhajtás

Szombat, szept. 13.
10:00 Országos bajnokság, Maratonhajtás
16:00 Balkán bajnokság, Maratonhajtás

Vasárnap, szept. 14
11:00 Országos bajnokság, Akadályhajtás
14:00 Díjkiosztó ünnepség

A versenyzőknek sérülés mentes, sikeres megmérettetést, a nézőknek jó szurkolást és kellemes időtöltést!

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...