Orosz László nyerte a fogathajtó versenyt

VI. Székely Vágta

Orosz László nyerte a fogathajtó versenyt

Tizenegy fogat jelent meg a szombat délután rendezett fogathajtó versenyen, köztük olyan fogathajtók, akik világversenyeken is értek már el dobogós helyezést. A legtöbb pontot szerző fogathajtó idén Orosz László lett, őt követte a rangsorban Bartalis Attila és Szőcs Lehel fogata. A fogathajtón Bodó Zoltán, többszörös országos fogathajtó bajnok is tartott bemutatót a Váncsa-farm négyesfogatával, aki idén részt vesz a négyesfogathajtó világbajnokságon, Románia képviseletében.

Parádés kettesfogathajtó versenyt láthatott a közönség a Székely Vágtán, ahol nem csak a győzelemért, de a nagyérdemű szórakoztatásáért is megjelentek a fogatosok. A versenyzők között ott volt Jancsó Tamás is, aki feltörekvőnek számít a szakmában, mindössze 15 éves. A verseny főbírója Romfeld János volt, az időmérő Bartha Róbert, a pályabírók id. Kádár László és Bandeanu István voltak. A versenyt Bajkó Tibor szakkommentálta, maga is rutinos fogathajtó. A fogathajtó versenyen részt vett Bartha Eduárd is, aki a román fogathajtó válogatott tagjaként akadályhajtásban aranyérmet nyert a kettesfogathajtó világbajnokságon.

A fogathajtó verseny győzteseinek a díjakat Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, a Székely Vágta szervezője, Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója, a Székely Vágta társszervezője és Nagy József, a Székely Vágta társszervezője adták át.

Sorrend:

I. Orosz László
II. Bartalis Attila
III. Szőcs Lehel
IV. Dobandi István
V. Váncsa Jenő
VI. Bartha Eduárd
VII. Varga Roland
VIII. Bartha Eduárd (két fogattal)
IX. Szántó Szilárd
X. Ferencz Tibor
XI. Jancsó Tamás

Székely Vágta sajtóközlemény

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...