Önkéntesség a kiskunhalasi Pici-Paci Portán

Önkéntesség a kiskunhalasi Pici-Paci Portán

Kedves önkénteskedni, tanulni vágyó fiatalok! Az EGYIK egyesület egy önkéntes projektre szeretné felhívni a figyelmeteket:

A projekt paraméterei
Fogadó szervezet neve: Humán Erőforrásért Egyesület
Önkéntes periódus időtartama: 01.04.2015 – 30.03.2016, 12 hónap
Helyszín: Kiskunhalas Pici-Paci Porta, Magyarország;
Külföldi önkéntesek létszáma: 3 fő, 18-25 év közötti fiú

A projekt tartalma
Az önkéntesek saját kompetenciáikhoz mérten fogják segíteni az egyesület mindennapi munkáját. A foglalkozások az önkéntesek szakértelmének, tudásának megfelelően lesznek kialakítva, ötleteikkel, tapasztalatukkal járulnak hozzá az egyesület tevékenységeihez. Segítenek rendezvényeik szervezésében és lebonyolításában, valamint tematikus programok megtervezésében és megvalósításában óvodás, iskolás-, illetve ifjúsági csoportok részére.

picipaci2

Az önkéntes szerepe
A projektben 3, 18-25 év közötti fiú önkéntest várnak, akik kedvelik a rurális körülményeket.
A három önkéntes három különböző feladatkörrel fog rendelkezni, ezenkívül mindhárman segítenek információs anyagok-és előadások összeállításában, amelyek célja az Európai Unió és az Erasmus + program népszerűsítése a helyi fiatalok körében.
A sport területén dolgozó önkéntes feladata szabadidős foglalkozások szervezése, mint lovaglás, túrázás, röplabda, vagy más versenyek a tanyán és azon kívül. Nyáron az érkező fiatal a táborok szervezésében vesz részt, segítséget nyújt a foglalkozások lebonyolításában. Szintén az önkéntes feladata a tanyán lévő állatok gondozása.
Egy másik önkéntes a kreativitás területén tevékenykedik, tematikus kézműves foglalkozások által igyekszik növelni a toleranciát és elfogadást az ifjúság körében (pl: Romák európai integrációja). A különböző tevékenységek, rendezvények, találkozók szervezése az ő feladata, valamint kézműves tevékenységek megvalósítása a nyári táborok során.
A környezetvédelemmel foglalkozó önkéntes a megújuló energiaforrások használatát, környezetvédelem fontosságát és az európai összefogás lényegét fogja tudatosítani az egyesülethez látogató csoportok számára. Neki olyan jellegű feladatai lesznek, mint erdei iskola központ kialakítása, a gyermekek környezetismereti tudását segítő pontok, helyek létrehozása a környező erdőkben, területeken vagy gyógynövénykert kialakítása. Emellett kreatív foglalkozásokat szervez majd a tanyán kívül is.

Mit kap az önkéntes?
Az önkéntes fizetés nélkül dolgozik, munkájáért cserébe viszont szállást, ellátást, nyelvoktatást, személyes segítőket, és egy kisebb összegű zsebpénzt kap. Sőt, az utazásáról, a helyi közlekedéséről és biztosításáról is gondoskodik a program. Túl a munkán, az önkénteskedés életre szóló élményeket, barátságokat, tapasztalatokat, életszemléletben bekövetkező változásokat okoz.

Bővebb információt kérhetsz az egyesület munkatársaitól:
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért (EGYIK), www.ifikozpont.ro
Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com
Ambrus Rita, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: ambrusrita@gmail.com
Telefon: 0745-029107

A jelentkezési határidő 2015 március 15 (de minél hamarabb annál jobb), ehhez egy önéletrajzra és egy bemutatkozó (motivációs) levélre van szükség, melyeket a fentebbi emailcímekre postázhatsz.

forrás: ifikozpont.ro

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...