Nyeregszemle 2016

“A Nyeregszemle egy olyan kulturális családi rendezvény, amely mára a vidéki Magyarország legnagyobb lovasfesztiváljaként is aposztrofálható.

A rendezvény egyik különlegessége, hogy a Kárpát-medence különböző térségeiből a lovasok lóháton, illetve fogattal érkeznek az eseményre. A Nyeregszemle célja a nagyközönség számára is bemutatni a ló és az ember harmonikus kapcsolatát, és a magyarság kultúrájában betöltött szerepét.” – olvashatjuk a rendezvény honlapján.

PROGRAMTERV

Székelyföldi lovas úton a Nyeregszemlére

Június 25-én hajnalban elindult Kézdivásárhelyről Bódi Albert a Nyeregszemlére! Útitársa IBN GALAL II-6, 13 éves arab telivér fedezőmén a mangáliai ménesből. Albi magányos lovas, kísérőautó és mindenféle egyéb plusz segítség nélkül teszi majd meg a 800-900 km-es utat Kiskunfélegyházáig!

IM_3 Marosszeki_17

Bódi Albert neve nem ismeretlen a lovas eseményeket látogatók számára, hiszen 2013 óta Kézdivásárhely képviseletében indul a Székely Vágtán és 2015-ben a Maroszéki lófuttatáson is láthattuk.

Az Erdélyi Lovas Portál szerencsés, jó utat és felejthetetlen lovas élményeket kíván!

 

 

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...