Népszerű izlandi lovak

Nyílt nap az Izlandi Lovak Lovardában

Népszerű izlandi lovak

A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva, május 25-én második alkalommal tartottak nyílt napot az ivói Izladi Lovak Lovardában és a Vadasparkban.

A szakadó esőben is izgatottan toporgó gyerekek és többé-kevésbé türelmesen várakozó szüleik képe fogadott, a levegőt frissensült miccs illata töltötte be. Az esők közti szünetkeben lóhátra pattanhattak az érdeklődők.

Amint azt Szekeres Ágnes szervezőtől megtudtuk, több, mint 300 érdeklődő regszitrált az ingyenes vadaspark-látogatásra és az izlandi lovakkal való ismerkedésre.
Bár az időjárás közbeszólt és kiadós záporok szakították félbe a tevékenységet, körülbelül 400 vendég választotta vasárnapi programként ezt a lehetőséget.
A tavalyi rendezvényhez képest, idén nem volt lehetőség tereplovaglásra, ami sokaknak kedvét szegte. Megszervezése nehézéseget és fennakadásokat okozott az elmúlt évben, ezért inkább a karámban történő lovagoltatásra és rövid bemutatókra fektették a hangsúyt a szervezők. A lovardában minden szombaton szerveznek lovastúrákat, szeretettel várnak minden érdeklődőt. Aki teheti, próbálja ki, mert egészen egyedülálló élmény izladi lovon barangolni erdőn-mezőn!

Iordache Melinda

Néhány fénykép ízelítőnek:
(Kattintson az alábbi képre a galéria megnyitásához)

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...