Nagyobb nyereményekért folyik a verseny a Székely Vágtán

Nagyobb nyereményekért folyik a verseny a Székely Vágtán

A budapesti Nemzeti Vágta 2017. évi versenykiírásának és versenyszabályzatának változásai miatt, az elmúlt hetekben több egyeztetés történt az Erdélyben szervezett különböző lovasversenyek szervezői között, különös tekintettel a síkpályán tartandó galoppversenyekre. Ennek eredményeként a Székely Vágtának, mint a budapesti Nemzeti Vágta hivatalos előfutamának, kötelessége betartani annak versenyszabályzatát. Ezért, a Székely Vágta szervezői szeretnének motiválni minden egykori és jövőbeli versenyzőt, valamint meg szeretnék köszönni a lovasok rendezvény iránti hűségét, így a 2017. évi Székely Vágta díjait megemelték.

A Székely Vágta győztesének jutalma 5.000 lejre emelkedik, a második helyért 4.000 lej jár, a harmadik legjobb lovas 3.000 lejt vihet haza, a negyedik helyezett 2.000 lejjel lesz gazdagabb. Ezúttal díjazzák a közép- és előfutamok legjobbjait is: a középfutamok győztesei 2.000 lejben részesülnek, az előfutamok nyertesei 1.000 lejt kapnak, és valamennyi sikeresen regisztált és az állatorvosi vizsgát sikeresen teljesítő versenyző további 500 lejben részesül, útiköltségei fedezésére.

A fenti díjak kumulatív jellegűek, amelyek által a Székely Vágta győztese akár összesen 8.500 lej értékű pénzjutalomban részesülhet, az egyéb felajánlott díjak mellett.

A Góbé futam díjazása változatlan marad, így az azon résztvevő versenyzők a sikeres regisztrálás és állatorvosi vizsgát követően 300 lejben részesülnek, útiköltségeik fedezésére, valamint a futam győztesei 2.500 (I. hely), 2.000 (II. hely), valamint 1.500 (III. hely) lejt nyerhetnek, az egyéb felajánlott díjak mellett.