Mozgásfejlesztés lóháton – képzés Erdélyben

Mozgásfejlesztés lóháton – képzés Erdélyben

A Lópofa Egészségmegőrző és Oktató Kft. háromnapos képzésére jelentkezhetnek az érdeklődők, melynek végén kétnyelvű tanúsítványt kapnak kézhez.

Kiss Tímea kineziológus az alábbi információkkal szolgált portálunk számára:

Ez felnőttképzés, ahol a lovas foglalkozást vezetőket készítjük fel arra, hogy a későbbiekben szakszerűen tudjanak a gyerekeknek segíteni akár egyéni akár csoportos foglalkozások keretében. Képzésünk elvégzése után két korosztály számára nyújható fejlesztés. Egyrészt az ovisoknak mondókás, dalos, mozgás- és képességfejlesztő tornával lóháton, másrészt a kisiskolásoknak játékos formában történő mozgás- és képességfejlesztés, szintén lóháton.

A képzés során kitérünk a lovasfoglalkozás felépítésére, a gyermekek képességeinek felmérésére, az idegrendszeri éretlenség okaira, tüneteire, terápiáira, a segítségnyújtásra, iskolaérettség felmérésére, tanulási zavarok fajtáira, tüneteire, rajzelemzésre. Azonkívül gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!

Területek, amiket a fejlesztés során érintünk: mozgáskoordináció: nagymozgás, finommotorika , látási, hallási, tapintási, szeriális észlelés, testkép, testfogalom, testséma,téri tájékozódás – térészlelés, vizuo-motoros koordináció, egyensúlyérzékelés, beszéd – nyelvi képességek, figyelem, emlékezet, gondolkodás. Egy feladat nem csak egy területet fejleszt, mindegyiknek komplex hatása van.

A képzés dátuma: 2016. június 24-25-26.
Helyszín: Marossárpatak
Jelentkezési határidő: június 15, 200 lej kedvezménnyel!

Program:
Péntek, szombat 10-16 óra, vasárnap 9-13 óra. A helyszínen lehet fizetni, viszont a garancia az ottlétére a regisztrációs díj megfizetése!

Lovakat és a fejlesztéshez szükséges eszközöket mi biztosítunk a képzés során! Testileg és értelmileg egészséges gyermekekkel foglalkozunk.

Részletfizetésre van lehetőség a képzés kezdetéig! A regisztrációs díj 300 lej. A helyszínen lehet fizetni, viszont a garancia a részvételre a regisztrációs díj megfizetése!

Bővebb információ: www.lopofa.hu