Magyar lójártató gépek Erdélyben

Magyar lójártató gépek Erdélyben

A magyarországi Egri MívesVas Kft. lójártató gépei most már Erdélyben is elérhetőek.

A vállalkozást közel 20 éves műszaki tapasztalatra alapozva, azzal a céllal alapították, hogy jelentős szerepet vállalhasson a magyar gépgyártásban, specializálódva a lovas területekre. Az Egri MívesVas lójártatógépének kifejlesztése során főleg a gyakorlati tapasztalatokra alapoztak, de számos lovas szakember is segített, hogy a műszaki tartalom mellett funkcióját tekintve is jól használható és biztonságos gép készülhessen.

Referenciáik között megemlíthető számos olyan lovas, akik különböző szakágban eredményesen tevékenykednek. Jelenleg a sepsiszentgyörgyi Vadon Egyesület részére készül egy 6 férőhelyes lójártató gép, a cég ezzel Erdélyben is szeretné népszerűsíteni tevékenységét.

lojartatogep-egrimivesvas2

Az Egri MívesVas Kft. jártatógépeit az különbözteti meg a versenytársakétól, hogy a tervezésnél egyik fő szempont volt a megbízható, stabil működés, ennek érdekében lánchajtásos áttételt alkalmaznak, mely garantáltan hosszabb élettartamú az ékszíjas, vagy dörzshajtásos típusoknál.

Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően opcionális megoldásokat kínálnak, így minden megrendelő megtalálja a számára megfelelő felszereltségű gépet. A jól bevált alapgépen túl opcióként kínálják az alumíniumcsöves elválasztókkal felszerelt gépet, a villanypásztoros megoldást, mely napelemmel is működtethető, vagy a programozható vezérlést, mely lehetővé teszi az edzéstervek rendszeres használatát és igény szerinti programozását. ( Pl.: jobbra 15 perc lépés, 15 perc ügetés, balra 15 perc lépés, 15 perc ügetés – egyórás program vége, stb.)

lojartatogep-egrimivesvas7

Fejlesztés alatt van egy újgenerációs jártatógép, melyeket a külföldi felhasználók számára terveznek, és melynek előnye a korábbi típussal szemben, hogy összeszerelése, helyszíni beüzemelése nem igényel különösebb szakértelmet, a mellékelt rajzok alapján bárki munkába tudja állítani. A korábbi jártatógéphez hasonlóan magas műszaki tartalommal rendelkezik.

A jártatógépeket azoknak ajánlják, akik fontosnak tartják lovaik rendszeres mozgatását, a lovak erőnlétének folyamatos fejlődését, mindeközben időt és energiát takarítanak meg azzal, hogy egyidejűleg 4-5-6 ló edzését oldják meg. Használatával nagyon hatásosan lehet kiegészíteni a nyereg alatti- vagy fogatmunkát. Kiválóan alkalmas a lovak munka előtti bemelegítéséhez vagy munka utáni levezetéshez, tehát a lovak tökéletes kondíciójának eléréséhez és megtartásához:
– hobbilovak tréningjéhez
– sportlovak állóképességének javításához
– tenyészkancák szükséges mozgásának biztosításához
– fedezőmének formába hozásához
– sérült lovak regenerálódásához

lojartatogep-egrimivesvas5

Számos állatorvos alátámasztja a jártatógép használatának fontosságát és felhasználhatóságának sokoldalúságát.

 

Műszaki leírás:

A piacon leginkább elterjedt dörzshajtásos és/vagy ékszíjas megoldás helyett, az Egri MívesVas KFT. egyedülállóan stabil, lánchajtásos megoldást alkalmaz.
A lánchajtás eredményezi a külső környezeti viszonyoktól független, megbízható működést.

A jártató szerkezetét hajtómű mozgatja, mely nemcsak biztonságosabb, hanem garantáltan hosszú élettartamú. A 22 helyen csapágyazott gép minimális szervizigényű.

Vezérlése:

  • megbízható, programozható elektronika
  • elhelyezése vízmentes fém dobozban
  • átadása érintésvédelmi jegyzőkönyvvel történik.

Funkciói:

  • irányváltós kapcsoló
  • vészmegállító
  • ötmenetes potméterrel szabályozható a fordulatszám, előre beprogramozott paraméterek szerint.

Alapgépeknél ( 4 férőhelyes Ø 15 méter, 5 és 6 férőhelyes Ø 16 méter ) a lovakat 2 m x 1 m-es, gömbölyített, sarkok nélküli csőkeretbe foglalt háló választja el.
Külön opcióként kérhető alumínium csöves elválasztó, napelemmel működő villanypásztor rendszer és igény szerinti edzésterv alapján programozott elektronika.
A gép rögzítése ~ 1 m x 1 m x 0,8 m-es betonalapra történik melynek elkészítése a megrendelő feladata a megbeszélés szerint.

A jártató felületkezelése porszórással történik.

Elérhetőség:

Varga Zsolt
+36 30 600 9377
egrimivesvas@t-online.hu
www.facebook.com/lojartatogep

egri mivesvas