Lovasíjász bemutató a Csíkszépvízi lovasnapon

Lovasíjász bemutató a Csíkszépvízi lovasnapon

Május 11-én, vasárnap lovasnapot tartottak Csíkszépvízen. Népes nézősereget vonzott a rendezvény, melynek keretén belül díjugratók és fogathajtók mérhették össze tudásukat.

Nem maradhatott el a székelyföldi lovasnapok egyedi színfoltja sem, Pászka Lehel és Kodolányi Réka lovasíjász bemutatója sem. A pálya elrendezése után, sokan tátott szájjal követtük figyelemmel a bravúros mutatványokat, melyek a laikusok számára is egyértelműen tükrözik ló és lovas összeszokottságát, harmóniáját. Elérni, hogy egy ilyen érzékeny és értelmes lény, mint a ló, ne csak hajlandó legyen, de akarjon is együttműködni a lovassal, nagyon sok kemény munka gyümölcse. Pászka Lehel évek óta érleli ezt a gyümölcsöt, és alkalmasint ízelítőt nyújt az érdeklődő közönség számára.

Lehel és Réka bemutatóját nézve, gyakran eszembe jut Pat Parelli egyik mondása: „Nincs korlátja annak amit együtt tudtok csinálni, ha lovad a részeddé válik.”

Iordache Melinda

Az alábbi képgalériában megtekinthetik a bemutatón készült fotókat:

 

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...