Lovas ügyességi verseny Uzonban

Lovas ügyességi verseny Uzonban

Rambouillet-1Ügyességi versenyre hívják  a háromszéki lovasokat! A VI. Uzon Községi Termésnapok keretein belül először szervezik meg október 5.-én, szombaton a lovas ügyességi versenyt, melyre hobbilovasok jelentkezését várják a szervezők.

“Aki tud mindhárom jármódban lovagolni, annak nem jelenthet nehézséget ez a verseny, de ugyanakkor fel is méri a sporttársak képességeit, kiképzését. A versenyre bárkit szívesen látunk. “- nyilatkozta az erdelyilovas.ro megkeresésére az Uzoni Polgármesteri Hivatal részéről Simon Lajos főszervező.

Korábban már voltak lovas versenyek a környéken, azonban ez az első, mely összetettebb feladatokkal várja a lovasokat és hátasaikat. A pályát a versenyzők ügetésben kezdik, és 1 m széles folyósón haladnak át, majd egy S alakú labirintusba érve, lépésben haladnak tovább. Kígyóvonalazás, keskeny folyósó következik, majd ügetés cavaletti fölött.

A feladatok sorát egy 10 m-es kör megtétele követi, melyet ügetésben kell megtenni, majd áthaladnak egy 4 m-es műanyag fólián. Ugyanebben a jármódban egy 3 x 2 m-es boxba érkezve, a lovas megállítja lovát és hátraléptetéssel jön ki, majd egy bot segítségével végigvágtat a kijelölt folyósón, ahol álványokról kell vizes palackokat leütnie és két koszorút felszúrni a botra.

A nevezéshez 3. évét betöltött lóval, és védőfelszereléssel lehet (melyet a szervezők igény szerint biztosítanak). Jelentkezni a helyszínen, szombaton 12.00 óráig, vagy előzetesen Simon Lajosnál, a 0753.784.383 telefonszámon lehet.