Lovas szombat Csíkszentdomokoson

Lovas szombat Csíkszentdomokoson

csikszentdomokosi-lovasnap-beszamoloGyönyörű lovak, színvonalas lovas programok és nagyon sok néző – így jellemezhetnénk röviden az augusztus 10.-én, szombaton megszervezett III. Csíkszentdomokosi Lovasnapot. A 2011.-ben útjára indított egynapos lovas fesztivált idén még színesebbre, még színvonalasabbra szervezték az illetékesek.

Az erdelyilovas.ro egy, az Albert Alfonz Pál főszervezővel készült interjúban már múlt héten beszámolt az esemény eredetéről, miszerint a lovasnap megszervezésének alapötlete a csíki ember lószeretetéből származik, és a két éve elindított hagyományt a pozitív visszajelzések hatására folytatták és folytatják.

Szombaton a hivatalos megnyítót és a gyerek fúvószenekar műsorát erdélyi fiatal lovasok díjugrató versenye követte.

(Nagyításért kattintson a képre,
majd  a jobbra/ballra navigáló gombok segítségével nézheti végig a galériát).

A díjugrató versenyen Zsók Botond diadalmaskodott Herceg nevű lovával, második helyen Tamás Anita és DJ végzett, a harmadik helyért járó elismerést pedig Sipos Noémi és Sila nevű lova vihették haza.

Ezt követte a versenybe igen nagyszámban benevezett kettes-, és négyes fogathajtók versenye.

A díjugrató és fogathajtó versenyeket Pászka Lehel és csapatának hagyományőrző lovasíjász bemutatója követte. Bemutatóik során minden alkalommal elkápráztatják a közönséget tudásukkal, pontosságukkal, és eredetiségükkel, illetve  a lóval való igazán különleges kapcsolatukkal.

A lovas programokat lovas bemutató illetve erőproba zárta, majd este nyolc órától zenés koncertek szórakoztatták a szombaton Csíkszentdomokosra látogató közönséget.