Lovas- és alkotótábor Sepsikőröspatakon

Lovas- és alkotótábor Sepsikőröspatakon

A Kőröspataki Póniklub és Lovarda is meghirdette a 7-13 éves gyerekeknek szánt Lovas- és alkotótáborát. A tábor kiírása az alábbiakban olvasható:

Helyszín: Kőröspatak 5 szám, a Kőröspataki Póniklub és Lovarda

Korcsoport: 7-13 év

A tábor céljáról és programjáról röviden: Néhány nap alatt lehetetlen megtanulni lovagolni. Néhány év alatt is az. Mi mégis néhány napos lovastáborokat szervezünk meg idén, mivel a célunk nem élsportolók betanítása, hanem az, hogy a gyerekek megismerjenek egy természetközelibb, aktívabb, nyitottabb életteret, mint amit a város, a négy fal és a számítógép kínál számukra. Mi nem gyorstalpaló lovastanfolyamot ajánlunk. Csupán meg szeretnénk mutatni azokat a lehetőségeket (milliónyit), amelyeket ez a sport, életforma vagy nevezzük akárhogy, magában rejteget.

A tábor programjálovas-es-alkototabor-2_erdelyilovas.roban tehát főszerepet kapott a ló. A mindennapos lovaglóórák mellett igyekszünk különböző stílusokba, sportokba, lovas tevékenységekbe belekóstoltatni a lurkókat, hogy mind megtalálhassák a számukra legmegfelelőbbet. Az angol stílus mellett bemutatjuk a westernlovaglást, a féloldalas nyeregben való ún. „dámalovaglást”, valamint a táborozók kipróbálhatják a lovastornát és íjászkodhatnak is. És ami számunkra talán a legfontosabb: megismertetni a gyerekeket a lovak viselkedésével, a lóval való helyes bánásmóddal és együttműködéssel, a lovak nyelvével. Mindezt játékosan, mesék segítségével, a lehető legtöbb szabadban töltött idővel.

Ugyanakkor nap mint nap tapasztaljuk, hogy a ló egy nagyszerű pedagógus: maga tanít, nevel, tükröt tart, felelősségre okít. A lovas emberek határozottak, tisztában vannak erősségeikkel és gyengéikkel, alázatosak, van kiállásuk és hangjuk, nyugalom és türelmesség jellemzi őket. Ezt a lóval töltött percek magukkal hozzák, nem kell hozzá varázsige. Ezért is tartottuk fontosnak egy olyan tábor megszervezését, amelyben a gyerekek napokig folyamatosan lóközelben lehetnek.

Központban tehát a ló, a lovaglás, de szerepet kap az alkotás, a tanulás, sőt a még a színház is.

A táborozókat kézművesműhelylovas-es-alkototabor-1_erdelyilovas.ro várja, illetve információt csempésztünk még a kiscsoportok neveibe is. Ami a színházat illeti, lesz egy meglepetésvendégünk, valamint a koncentrációt és a bátorságot fejlesztő drámapedagógiai jellegű játékok rázzák majd össze kis csapatunkat.
Unatkozni tehát nem fogunk, mitöbb, a lehető leghasznosabban próbáljuk eltölteni azt a néhány napot, amit kaptunk.

Lovaink: A különböző korú és tudásszintű lovasoknak megfelelően több lóval dolgozunk: a legkisebbek számára shetlandi pónik, a nagyobbaknak sportpóni, lipicai, shagya arab és hucul lovak, valamint nyugodt, nagyobb testű keverékek is találhatók a lovardában.

A tábor ára:  570 RON, mely tartalmazza a szállást és a napi háromszori étkezést is.

Elérhetőségek, jelentkezés: Ferentz Anna-Kata (szervező, lovasoktató): 0751600211, e-mail: annakata95@yahoo.com
Molnár Andrea (szervező, lovasoktató): 0740079387, e-mail: molnar.drea@gmail.com

További információk, a program részletes leírása, fórum, hírlevél és fotógaléria várják a következő honlapunkon – http://annakata.wix.com/lovastabor – és facebookon keresztül is felveheti velünk a kapcsolatot a https://www.facebook.com/lovastaborkorospatak oldalon,

illetve az erdelyilovas.ro portál is rendszeresen beszámol majd a fejleményekről.