Lázár Vilmos és a magyar csapat a világbajnok

Lázár Vilmos és a magyar csapat a világbajnok

lazar-vilmos

A tegnap, Vasárnap, véget ért a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) Kettesfogathajtó Világbajnoksága Szlovákiában. Az utolsó versenyszám, az akadályhajtás után, az összesített eredmények alapján 2013. világbajnoka Lázár Vilmos. 

A többszörös bajnok szinte példa nélküli fölénnyel nyerte meg már a szombati maratonhajtást is, ezáltal a díjhajtásban elért hatodik helyről átvette a vezetést összetettben, ráadásul a magyar csapat is élre állt. Lázár Vilmos a maratonpálya nyolc akadályából hatban bizonyult a leggyorsabbnak, így kétség sem férhetett sikeréhez, ráadásul a maradék kettőben is a negyedik legjobb időt érte el.

Lázár Vilmos testvére, a szintén többszörös bajnok Lázár Zoltán, összesítésben a harmadik helyen végzett, és a szintén Magyarország csapatát erősítő ifj. Nagy Tibor az ötödik helynek örülhetett. A három fogat remek teljesítményének köszönhetően, a csapatok versenyében is diadalmaskodhattak: a magyar csapat szintén aranyérmes lett a szlovákiai Kistapolcsányban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon.