Kialakult a Góbé Futam döntős mezőnye

VI. Székely Vágta

Kialakult a Góbé Futam döntős mezőnye

Miután Sepsikőröspatak lovát állatorvosi javaslatra visszahívták, 13 lovas küzdött a Góbé Futam döntőjébe való jutásért. Az izgalmas futamokban Barót, Gyergyószentmiklós, Farkaslaka és Sepsiszentgyörgy bizonyult a legjobbnak, így ők jutottak tovább a vasárnapi Góbé-döntőbe.

A tegnap leközölt információk pontosítást igényelnek: a Góbé Futamban nem tartanak középfutamot, ezért csak a csoportok első helyezettjei jutnak tovább a vasárnapi döntőbe. Négy előfutamban indultak a versenyzők, Kőröspatak visszalépése után három háromversenyzős és egy négyversenyzős futam startolt a Góbé Futamban.

Az első futamban Gyergyóremete, Barót és Nyújtód képviselője versenyzett, ahol Borbély Barna (Gyergyóremete) és Orbán István (Barót) között folyt a nagyobb küzdelem, Nyújtód lovasa nem tudta utólérni őket a nagy hajrában.

A második előfutamban két rutinos versenyző, László Pál (Gyergyószentmiklós) és Jákó Ferenc (Szotyor) is starthoz állt, mellettük Barátos és Szörcse képviselője. A verseny Dáriusz (Gyergyó) és Princ (Barátos) között dőlt el, és valószínűleg az volt a döntő, hogy Dáriusz már jól ismerte a köröket, így magabiztosan vitte hátán a cél felé lovasát.

A harmadik előfutam volt a legizgalmasabb, igazi fej-fej melletti verseny zajlott a zetelaki Jakab Gábor, a farkaslaki Tamás Csaba és a kézdivásárhelyi Bódi Albert között. Bár Bódi Albertre sokan fogadtak volna (Imánnal már második helyet is értek el a Székely Vágtán), a papírforma nem igazolódott be, a kézdivásárhelyi lovas a harmadik helyre szorult. Mercédesz (Farkaslaka) és Spartacus (Zetelaka) kitartóan tartották az első és második pozíciót, hol egyik, hol a másik előzött. Közben Bódi Albert is felzárkózott, többször előzni is szeretett volna. A futam végül Tamás Csaba (Farkaslaka) győzelmével zárult.

A negyedik előfutam is igencsak szorosnak bizonyult, amelyben Sepsiszentgyörgy, Csíklázárfalva és Zágon küzdött a továbbjutásért. A zágoni Bajna Árpád magabiztosan galoppozott az első körben, Domokos Magor (Sepsiszentgyörgy) viszont hamar a nyomába eredt, és megelőzte a versenyzőt. A harmadik körben már behozhatatlan előnyre tett szert, így biztosította helyét a Góbé Futam döntőjében.

A döntő sorrendjének kisorsolására a Székely Vágta-futam és a nemzetközi futam előfutamai után kerül sor.

Székely Vágta sajtóközlemény

 

 

 

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...