Kezdődik a Székely Vágta

Kezdődik a Székely Vágta

Szombaton, július 19-én kezdődik a Székely Vágta, a budapesti Nemzeti Vágta székelyföldi előfutama.

A kimagasló lovaseseményt nagy készülődés övezi, épül és szépül a helyszín, próbálnak a táncosok és a lovasok, pénteken pedig a Székely Dózsa György táncjáték nyilvános főpróbáját is meg lehet tekinteni.

Ahogyan az minden nagyobb rendezvény előtt lenni szokott, a Székely Vágta szervezői és munkatársai is már egy héttel az esemény előtt elkezdik azt apránként „felépíteni”. Hétfőn épült a színpad, rendezték a pályát, és kijelölték a sátrak helyét. Kedden a Duna Televízió munkatársai egyeztettek a helyszínen, hogy a felvételeken a legjobban élvezhető képet mutassák majd a nézőknek. Szerdán szépült a tér: a Dózsa-korabeli díszítés elemei a helyükre kerültek, színt kaptak a fatuskók, lobogtak a kis zászlók.

Csütörtökön már a vásári sátrak és a jurták is épültek, péntekre készen áll a tér fogadni a lacikonyhásokat, az árusokat, a kézműveseket, és természetesen az érdeklődőket. Akik csütörtökön és pénteken feltévednek az Óriáspince-tetőre bekukkinthatnak a Székely Dózsa György tánc- és lovaspróbáinak kulisszái mögé is, hiszen a táncosok és a lovasok immár a helyszínen próbálják össze a darabot, péntek este 21.30-tól pedig a teljes produkciót, teljes felállásban is eljátszák.

Sajtóközlemény