Kétnapos lovasakadémia Erdélyben, magyarországi előadókkal

Kétnapos lovasakadémia Erdélyben, magyarországi előadókkal

A Háromszéki Lovas Egyesület, a Nemzeti Lovaskultúra Szövetséggel karöltve, kétnapos előadás-sorozatot szervez melyet I. Bodó Imre Lovasakadémiára kereszteltek. Az elméleti és gyakorlati képzés időpontja szeptember 5-6.

Az Akadémiára olyan előadókat hívtak, mint a lovas körökben jól ismert és elismert dr. Gőblyös István, klasszikus lókiképző, a zablaeskengyel.blog.hu lovasblog elindírója és szerzője, Pénzes Gábor lókiképző, a a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség alelnöke, vagy Solymosi Bertold, a Nyeregszemle ötletgazdája és főszervezője. De jelen lesz Kurcsák László, Országgyűlési képviselő, a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség elnöke, Szilágyi Szilárd, a közösségi lovastérkép fejlesztője, Rombauer Tamás, az Arabló Tenyésztők részéről, Zerinváry Szilárd természetes lókiképző és nem utolsó sorban, dr. Rácz Adrienn az Országos Polgárőrszövetség Lovas Tagozat (Magyarorszég) vezetője is.

A képzés ötlete Simon Lajostól származik, aki szerint elengedhetetlen, hogy képzésekre járjanak a lovasok, hiszen csak így lehet fejlődni. Ezért is szervezték meg idén első alkalommal az I. Bodó Imre Lovasakadémiát Háromszéken, Kurtapatakon.

A képzés minden erdélyi lovas számára ingyenes, jelentkezni a megadott telefonszámokon lehet. Az eseményt, a neves előadók mellett, még értékesebbé teszi a tény, hogy gyakorlati bemutatókra, képzésre is hangsúlyt fektetnek majd az előadők.

lovasakademia-haromszelk