Képgaléria: Visszatért a lovas váltó Csíkcsicsóba

Székely Lovasok Székelyföldért

Képgaléria: Visszatért a lovas váltó Csíkcsicsóba

Augusztus 14.-én hajnalban indult közel 500 km-es útra a székely zászló és a vándortarisznya, hogy a II. Székely Lovasok Székelyföldért nevet viselő lovas váltóban részt vállaló mintegy 300 lovas kézről kézre adja. Településről településre haladva gazdagodott, színesedett a zászló a rákötözött szalagoktól és súlyosbodott a tarisznya a földrögöktől.

A két és fél napos körút végén, némi késéssel érkezett haza a staféta augusztus 16.-án délután Csíkcsicsóba, ahol a főszervezők, lelkészek, lovasok várták. Rövid ünnepi beszédek, összegzések után a Székelyföld különböző pontjairól összegyüjtött föld is megérkezett a számára kijelölt helyre, hogy egy fenyő csemetének szolgáljon táptalajul, a megmaradás jelképeként.

Lutz Levente ötletgazda és főszervező Paulo Coelho gondolatával fejezte ki abbéli reményét, hogy a székely lovas váltó évről évre megrendezésre kerül: “Minden, ami egyszer megtörténik, lehet, hogy soha többé nem történik meg újra. De minden, ami kétszer történik, bizonyosan megtörténik harmadszor is.”

A képgaléria megtekintéséhez kattintson az alábbi fotóra:
Fotók : Iordache Melinda

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...