Képgaléria: VII. Székelyföldi Lovas Ünnep

Második nap

Képgaléria: VII. Székelyföldi Lovas Ünnep

Reklám [adrotate banner=”9″]

A kétnapos rendezvény második napja lószemlével indult, a ködbe burkolózott gyergyószentmiklósi lovas pályán. Összesen16 patást neveztek a küllembírálatra, mely során a hidegvérű kategóriában Csibi Zsolt Szindy nevű lova bizonyult a legszebbnek, a melegvérű kategória győztese pedig Orosz László Szika nevű hátasa lett.

A kutyafogatok versenyét érdeklődéssel követte a közönség, többen bíztatták a szebbnél szebb kutyákat. Grosu Constantin nyerte ezt a versenyszámot, második helyen végzett Erdély Sándor, a dobogó haramadik fokára állhatott Zágoni Zsolt.

A díjugratók két versenyszámban is pályára léptek. A díjugrató stféta eredményei:
I. hely: Tódor-Iszlai Ilka és Antal Csaba, II. hely: Imreh Katalin és Csinta Rebeka, III. hely: Birta Norbert és Sipos Noémi.
A “Páll Ágnes” díjugrató kupa összetett eredményei két nap után:
I. hely: Tódor-Iszlai Ilka Darius nyergében, II. hely: Tódor-Iszlai Ilka Shila nyergében, III. hely: Bajkó Kriszta Zeusz nyergében.

A gyergyószentmiklósi lovas pályán első ízben láthatta a közönség a székelykeresztúri Chushinkan Aikido Klub és a csíkszeredai Shinrai Aikido Klub közös bemutatóját.

A programfüzetben Szuperszonikus hangzavarként feltüntetett ostoros bemutató nagy sikernek örvendett.

Aki szombaton elmulasztotta, vasárnap még megtekinthette Hamza Viktória “A lovak nyelvén” című elbűvölő bemutatóját.

A délelőtti borús idő haragosra fordult, és kiadós eső vette kezdetét, ami némileg módosított a programon, de a nézők jókedvét nem csorbította.
A rutinos kaszkadőrök bemutatója talán még látványosabb volt szakadó esőben, tetszésének hangot is adott a közönség.

A négyes fogatok versenye szemet gyönyörködtető fogatokkal zajlott. Pál Attila teljesített legjobban, őt követte a sorban Romfeld Zsolt és Bodó Zoltán.

Pászka Lehel és Kodolányi Réka lovasíjász bemutatója sok meglepetést tartogatott, ismét osztatlan sikert és elismerést eredményezve.

Végezetül néhány pillanatképpel zárjuk képes beszámolónkat.

Ezúton is gratulálunk a szervezők kitartó, pontos és lelkes munkájáért, ami kiemelkedően színvonalas lovas rendezvényt eredményezett!

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...