Képgaléria: V. Ditrói Lovasnap

Képgaléria: V. Ditrói Lovasnap

2015. május 31.-én immár ötödik alkalommal került megszervezésre a Ditrói Lovasnap.

A szervezők, Gyergyóditró község Önkormányzata és a Krigel Sportklub, vasárnap 11 órától adtak lehetőséget a helyi lótartó gazdáknak, hogy bemutathassák büszkeségeiket a futballpályán összegyűlt közönségnek. A felvezetett lovakról készült galériánkat az alábbi képre kattintva tekintheti meg.

Fotók: Iordache Melinda

A lószemlét követően, déli 12.00 órától vette kezdetét a díjugratók versenye. Vasárnap két kategóriában versenyeztek a lovasok: kezdő ló- vagy lovasok, majd a haladók számára kiírt versenyszámban indultak. A legtöbb ló számára ez volt az idei első verseny, edzőkkel való beszélgetésekből tudjuk, hogy mivel sajnos nincs a környéken (Hargita megyében) fedeles lovarda, és az idei tél hosszúra nyúlott, nagyon későn tudták megkezdeni az idei felkészülést. A kezdő lovak kategóriájában több ló is volt, amely élete első versenyén vett részt.

Az alábbi képgaléria a díjugratókról készült. Fotók: Iordache Melinda

A díjugratók versenyét a fogathajtás követte, érdekes, hogy itt is több hajtó kezdő lovakkal indult. A róluk készült képeket az alábbi fotóra kattintva nézheti végig. Fotók: Iordache Melinda