Képgaléria: V. Csíkszentdomokosi lovasnap

Képgaléria: V. Csíkszentdomokosi lovasnap

Az elmúlt hétvégén zajlott a Csíki-medencét (és nem csak) megmozgató lovas rendezvény Csíkszentdomokoson.

A szervezők kitettek magukért, idén bővült a programkínálat, ennek ellenére dél körül még meglepően kevesen vették körül az esemény helyszínéül szolgáló sportpályát. Valószínűleg többeknek délelőtti teendőik akadtak, ugyanis kis idő elteltével a megszokott népes tömeg nyüzsgött a pálya körül.

A lovas programok a díjugratással kezdődtek. Két kategóriában folyt a megmérettetés: kezdő lovak vagy lovasok 90 cm-es, míg a tapasztaltabb lovak és lovasok 110 cm magasságú akadályokat igyekeztek érintetlenül maguk mögött hagyni.

Az első kategória helyezései:

I. Bartalis Vivien
II. Váncsa Zsuzsa
III. Ladó Anett

Második kategória eredményei:

I. Bajkó Kriszta
II. Székely Nándor
III. Birta Norbert

Képgaléria a díjugratókról, melyet az alábbi képre kattintva tekinthet meg:
Fotók: Iordache Melinda

A következő versenyszám a fogathajtás volt. Több fogat is kezdő lovakkal lépett a látványos hajtásokat eredményező, gyorsabb tempót lehetővé tevő, profin felépített pályára.

Erdemények:

I. Orosz László
II. Dobandi István
III. Bajkó Gellért

A fogatokról készült képösszeállítást az alábbi fotóra kattintva nézheti végig:
Fotók: Iordache Melinda

A fogatok után átalakult a pálya, lovasíjász bemutatóra készítették elő a terepet. Pászka Lehel és Kodolányi Réka lépett a színre, a közönség nagy örömére. Minden évben nagy szeretettel fogadják őket és ezt a lovasíjászok meg is hálálják. Idén új elemekkel gazdagított produkcióval örvendeztették meg a nagyérdeműt.

A lovasíjász bemutatóról készült galériát az alábbi képre kattintva tekinheti meg:
Fotók: Iordache Melinda

A délután folyamán ostorszólót, népdalokat éneklő székely legénykéket, gyerek erőpróbát, vadászhajtást és rönkhúzó versenyt követhettek figyelemmel a lovasnapra látogatók. Az V. Csíkszentdomokosi lovasnapot a Role zenekar koncerjte zárta.

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...