Képgaléria: III. Marosszéki lófuttatás

Képgaléria: III. Marosszéki lófuttatás

Az elmúlt szombaton Erdőszentgyörgy határában szervezett III. Marosszéki lófuttatás győztese a tavalyi befutó, Fazakas Géza Gammával.

Többnapos vészjósló esőzés után, június 27-én szikrázó napsütés fogadta az Erdőszentgyörgy melletti Várhegyre látogató közönséget. Némi csúszást okozott a programban a felázott talaj és a pálya javítása, de délben már tudhatta a közönség hogy a négy előfutamon indított tizenhárom lovasból kik jutottak tovább a délutáni középfutamokba. (1. EF: André Mónika, László Pál, 2. EF: Székely Nándor, Berekméri Botond, 3. EF: Jani András, Fazakas Géza, 4. EF: Mezei András, Bódi Albert)

Az előfutamok izgalma után, a pályára lépő lovasíjászok késztették tapsra a népes közönséget. Pászka Lehel és Kodolányi Réka bemutatója ősmagyar harcászati technikákat tárt a nézők elé, melyet nagy ovációval, biztató szavakkal és tappsal fogadtak a jelenlévők.

A képgalériát az alábbi fotóra kattintva tekintheti meg:
Fotók: Iordache Melinda

Számos játékos programmal, kézműves tevékenységgel szórakoztatták a gyerekeket, kézművesek és árusok kínálták portékáikat. A 6. Württemberg huszárok és a Reflex Íjász Klub tagjai bemutatókat tartottak. A közönség szórakoztatására felléptek a Hatlyukasok furulyás gyerekekcsapat, a Százfonat Néptáncegyüttes tagjai, Buta Árpád énekes és a Mustármag Ének Együttes.

IM_3-Marosszeki_45

Délután két középfutamot indítottak az előfutamok továbbjutóival, a végső megmérettetés előtt.
A döntő futam eredményeként a III. Marosszéki lófuttatás győztese Fazakas Géza és Gamma, második befutó Székely Nándor és Herceg, harmadik helyen végzett André Mónika és Merengő.

A képgalériát az alábbi fotóra kattintva tekintheti meg:
Fotók: Iordache Melinda

Az Equitana lovasbolt Arany Paripa Díjat adott át a legápoltabb lovaknak. Első díjat érdemelt Szilaj, az arab telivér, Jani András lova, második díjazott Gamma, egy holstein és angol telivér kanca, Fazakas Géza lova és harmadik Csillag, a lipicai, Berekméri Botond hátasa.

A marosszéki huszárok is összemérték lovaik gyorsaságát a huszár vágta során. Az első három helyezett:
1. Bodó Benjámin és Nyalka
2. Borbély Tamás és Márvány
3. Berei Vencel és Manci

Összességében egy sikeres, jó hangulatú, izgalmas napot tudhatnak maguk mögött mindazok, akik a szombaton Várhegyre érkeztek és a III. Marosszéki lófuttatást választották hétvégi programként.A mozgalmas napot a Kormorán zenekar fergeteges esti koncertje zárta.

A szervezők köszönik minden résztvevő, vendég és támogató megtisztelő jelenlétét és segítségét!

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...