Június 15-ig jelentkezhet a Marosszéki Lófuttatásra

Június 15-ig jelentkezhet a Marosszéki Lófuttatásra

Meghosszabbították a Marosszéki Lófuttatás jelentkezési határidejét a szervezők. Ennek értelmében az eddig június 1o.-i határidő helyett, 15.-ig nevezhetnek be a jelentkezők.

Ez azért vált szükségessé, mert többen, telefonos bejelentkezésük alkalmával jelezték, hogy még nem volt lehetőségük az online benevezésre és kérték, ne csak 10.-ig lehessen regisztrálni. A szervezők elárulták, hogy nagyon nagy az érdeklődés az esemény iránt, a lovasok várták már, hogy megfelelő körülmények között versenyezhessenek, és erre a legalkalmasabb lehetőséget a Marosszéki Lófuttatás biztosítja számukra. Az erős mezőny kialakulása, valamint a jelentkezések számát a szervezők a magas díjaknak is tulajdonítják, ugyanis a legmagasabb nyeremények kiosztásával dicsekedhet a rendezvény a környéken. Mint már többször hangoztattuk, a Marosszéki Lófuttatás díjai jóval magasabbak a tavalyinál: az első helyezett 4 ezer, a második 3 ezer, a harmadik pedig 2 ezer lej boldog tulajdonosa lehet. A huszárfutam is kecsegtető a díjakat tekintve: az első helyezés ezer, a második 500, a harmadik pedig 300 lejt ér. Az angol telivér futam győztese 1o ezer lejjel térhet haza.

 A benevezőknek, több kritériumnak is meg kell felelniük, hogy részt vehessenek a futamokon, függetlenül attól, hogy a Marosszéki Lófuttatáson, a huszár- vagy az angol telivér futamban kívánja megmérettetni magát a lovas. Minden versenyzőnek 18 éven felülinek kell lennie, a lónak pedig több mint 3 évesnek. Kötelező egy beiratkozási lap kitöltése, amely a www.marosszekilofuttatas.ro oldalon található meg. Emellett a lovas személyazonossági igazolványa, valamint a ló útlevelének másolata is szükséges, melyből kitűnik, hogy a fertőző kevésvérűségről szóló vérvizsgálati 2017-es eredménye negatív, és érvényes lóinfluenza elleni oltása van. A szervezők az idén nagy hangsúlyt fektetnek az említett vérvizsgálati eredmény meglétére és az oltásra, ugyanis a lovak egészségének veszélyeztetését ki szeretnék zárni. Ennek érdekében állatorvosok fogják ellenőrizni, hogy a területen tartózkodó összes ló rendelkezzen ezekkel, attól függetlenül, hogy milyen céllal érkezetek a verseny helyszínére. A pontos benevezési feltételek, a szabályzat, illetve minden szükséges információ, a már említett www.marosszekilofuttatas.ro oldalon érhető el.

A futamok mellett számos más programot kínálnak a szervezők, ezért minden versenyzőt arra biztatnak, hozza el családját is Erdőszentgyörgyre. A lovas bemutatók, néptánc előadások és koncertek mellett, a gyerekeket külön foglalkozással várják, a gyermeksarok keretén belül, ahol kipróbálhatják kézügyességüket, de lovagolhatnak is. Az rendezvény egyik, nem titkolt célja a lovas kultúra felkarolása, a hagyományok továbbadása egy olyan családbarát rendezvény keretei között, amely által a következő nemzedékek számára is vonzó lehet a lovassport.

Sajtóközlemény

 

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...