Ilyen ló nincs, és mégis

Ilyen ló nincs, és mégis

A telivérek színe általában pej (a lábvégek feketék, a testszín barnás), sötétpej, sárga, fekete vagy szürke (hivatalosan fehér ló nem létezik, csak a mesékben). Ám néha a genetika felülírja a méneskönyv-vezetők által felállított hivatalos kategóriákat. Néhány rajzolatos szőrzetű ló még előfordul a versenypályákon, jellemzően a szürkék között. Legutóbb az Overdose ascoti futását megelőző napon Windsorban lehetet látni egyet, a versenyét megnyerő Sim Sala Bim testén mintha egy divattervező tervezte volna a csillagszerű foltokat.

Sim Sala Bim

Olyan lovat viszont egyáltalán nem látni, mint aki Ostinato versenye előtt pár futammal indult a berlini pályán. Silvery Moon (azaz ezüstös hold) származását, megjelnését és alkatát tekintve is teljes értékű telivér, de a teste olyan tarka, mintha egy musztáng, vagy – bocsánat a hasonlatért – egy holstein-fríz tehén és egy póni keveréke volna.

Silvery Moon

A kétéves, Berlinben már az ötödik versenyén indult, ahol harmadszor végzett másodikként (köztük egy korábbi Listed-kategóriájú futamban), tehát eredményesen szerepel.

E lovak különösen magas marketing-értéket képviselnek a rájuk irányuló figyelem miatt. Így aztán versenyeztetésüket is úgy tervezik, hogy minél többször futhassanak, ha csak alacsonyabb versenyosztályban, akkor ott. A pályák ugyanis mindent elkövetnek, hogy egy-egy versenynapra minél többen látogassanak ki – egy tarka versenyló pedig világritkaság.

 

Forrás: pannoniaoverdose.hu