III. Nyílvesszőfutam – lovas ügyességi verseny Csíkcsicsóban

III. Nyílvesszőfutam – lovas ügyességi verseny Csíkcsicsóban

nyilvesszofutamSok-sok természetes akadály, évről-évre egyre több résztvevő, jó kis csíki hideg, no meg forralt bor és meleg étel.

Igazán érdekesnek igérkező versenynek nézünk elébe a, szombaton harmadik alkalommal, Csíkcsicsóban megrendezett Szent Mihály napi lovas ügyességi verseny alkalmával.  2010-ben, egy íjászverseny keretén belül, először megszervezett lovas ügyességi verseny idén már harmadik kiadásához érkezett.

“Szerettük volna bevonni a nem hagyományőrző és nem sportlovagló lovasokat is. Sikerült, egyre több a résztvevő.”– mesélte Lutz Levente főszervező, a Csodaszarvas Lovasíjász Egyesület képviselője. A verseny leginkább  az amatőr lovasoknak szól, de nincsenek kizárva a sportlovakkal induló versenyzők sem, őket külön futamon indítják és díjazzák a szervezők.

A pálya hossza megközelítőleg 2 km, különböző természetes és mesterséges akadályokkal (patakmeder, szurdok, árok, híd, kapu, szalmabála-akadály, folyosó, stb). A szervezők elmondása szerint, egyik akadály teljesítése sem igényel különösebb felkészülést sem lótól sem pedig lovastól, a hangsúly a ló és a lovasa közti együttműködésen van.

Lutz Levente szerint “…egy gyors és kezelhetetlen ló kisebb eséllyel indul, mint egy kimért ló és lovas.”

A III. Szent Mihály napi lovas ügyességi verseny szervezői családi programokkal is várják a nézőket. “Gyerekeknek szervezünk egy póni-vezető versenyt, mely abban áll, hogy barátságos, gyerekbarát pónit vezetve kell a gyerek az akadálypálya egy könnyebb szakaszát időre teljesítse. Egy másik érdekességgel a nézőket szeretnénk bevonni: kötőrúd-dobó versenyt szervezünk nekik.”

A pálya előkészítésének munkálatai már elkezdődtek, de csak pénteken kerül befejezésre, mivel leginkább természetes akadályokból épül.

A lovasok nevezését a helyszínen várják, szombat reggel 10 órától.  A verseny helyszíne: Csíkcsicsó, Oltfalu az Egres patak hídja, autóval megközelíthető helyszín.