Hogyan válasszon tökéletes padlót lovának?

Hogyan válasszon tökéletes padlót lovának?

Az igényes állattartó gazdák körében egyre inkább elterjedt hazánkban is a rugalmas gumilapok használata az istállókban. Hasznos és előnyös tulajdonságait állatorvosok is alátámasztják, legyen szó lovakról, szarvasmarhákról, más haszon- vagy hobbiállatokról. Használata javalott: istállókban, lovardákban, kifutókon, állatszállítókban, folyosókon, mosókban, elkülönítőkben, állatorvosi kezelőkben stb.

Hasznos tudnivalók:
Rugalmas anyagösszetételének köszönhetően, kíméli a lovak ízületeit és patáit, különösen akkor hasznos, amikor az állat lefekszik vagy felkel. A gumilapok szorosan egymás mellé illeszthetőek és csúszásmentes felületet biztosítanak, akár nedves környezetben is. Használatával megelőzhető bizonyos patabetegségek kialakulása (kopás, gyulladás stb). Ugyanakkor betegség, sérülés esetén az istállóburkolat által nyújtott rugalmas felületen a lovak kevésbé érzik a fájdalmat, mivel csökken a patákra nehezedő nyomás. Szigetelő tulajdonságának köszönhetően, védi az állatok ízületeit a hidegtől.

Enyhe vízáteresztő tulajdonságú, mert a folyadék lassan-lassan átszivárog a gumilap pórusain. Alsó felülete pár mm-es stoplis bordázattal van ellátva, így könnyen elvezeti a folyadékot a betonaljzat és a burkolat között. A megfelelő vízelvezetés érdekében az altalaj lejtése legyen legalább 2-3 %-os.

Ez a gumiburkolat ellenáll az ammónia káros hatásainak. Gyenge vízsugárral könnyen és gyorsan tisztítható, így kevesebb ammónia kerül az istálló levegőjébe. Ezáltal védi az állatok tüdejét, használatával csökken a légúti megbetegedések gyakorisága.
A gumiburkolat használata akár 40-50%-kal csökkenti a használt alom mennyiségét, így az almozásra fordított napi munkaidő is lerövidül.

A lapokat könnyen egymáshoz lehet illeszteni, szükség szerint méretre vágható. A nagyobb terhelésnek kitett lapok hamarabb elkophatnak, ilyenkor elég csak a károsodott lapokat kicserélni. Szükség esetén könnyen felszedhető és más helyre szerelhető.

További információért látogassa meg a www.cauciucrecycling.ro honlapot vagy hívja bizalommal a 0724-996991–es telefonszámot.