Hétvégére ajánljuk: Székelyföldi Lovas Ünnep

Hétvégére ajánljuk: Székelyföldi Lovas Ünnep

Idén már nyolcadik alkalommal szervezik a Székelyföldi Lovas Ünnepre keresztelt kétnapos lovas eseményt Gyergyószentmiklóson.

A hét évvel ezelőtt útjára indított rendezvénysorozat Gyergyói Lovas Napok néven vált ismertté, majd az évek során kinőtte a Gyergyói-medencét, most már székelyföldivé terebélyesedett, így a tavaly “átkeresztelték”, lovas ünneppé tették a szervezők.

Az internetes élő közvetítés támogatója

Idén, szeptember 12-13 között várják a gyergyószentmiklósi lovas pályára az érdeklődőket, a szervezők több mint 50 programmal készültek. A lovas programok mellett- lovasíjászat, díjugratás, lószemle, munkalovak és szekeresek versenye, fogathajtás, polgármesterek csatája, lovas erőpróbák, vicces vetélkedők, a hagyományos “Pál Ágnes” kupa, Kurul dobosok, Hamza Viktória- szabad idomítás, lovas ügyességi verseny, Szent György Lovagok-, sok más bemutatóval, fellépővel várják a kikapcsolódni vágyókat.

Reklám

Reklám

A szervezők már napok óta lázasan dolgoznak, építik a pályát, a lelátót. A rendezvénysorozat szombaton reggel 8 óra 30 perckor startol, a kezdő lovak vagy lovasok díjugrató versenyével. A teljes programot itt találják.

Az Erdélyi Magyar Lovasportál idén is élőben közvetíti majd a kétnapos eseménysorozat minden mozzanatát. Részletek hamarosan…