Hargita futam

UdvarhelySzéki Vágta

Hargita futam

Utolsó állomásához érkezett az I. UdvarhelySzéki Vágta előfutamainak sorozata. Vasárnap Kápolnásfalu látta vendégül a versenybe nevezett lovasokat illetve a rájuk kíváncsi, őket biztató ismerősöket, barátokat, komákat.

Az UdvarhelySzéki Vágtára lehet mondani jót vagy rosszat, de egy biztos: Kovács Nemes László versenyigazgató által meghirdetett célját, azaz közösségépítő szándékkal megszólítani és lóra ültetni a falusi fiatalokat egy lovas ügyességi verseny keretein belül, bizton mondhatjuk, hogy elérte. A közönség soraiban járva, a versenyzőkkel és nézőkkel beszélgetve kiderült, tetszik az embereknek a rendezvény. Emberbarát, bárki számára elérhető.

14880106525_1c19117cdd_zUgyanakkor, a következő években talán figyelmet lehetne szentelni az ostor és egyéb eszközök használatának szabályozására is…

Az utolsó elődöntő helyszínén a megszokott akadályokon (autógumi-akadályok, kapu, török basa fejének levágása stb.) kívül, a terepviszonyoknak köszönhetően egy sziklamászás is bekerült a teljesítendő akadályok közé. A helyszín gyönyörű volt és ezúttal még az időjárás is kedvezett a szervezőknek.

A verseny végeztével, Kovács Nemes László versenyigazgató megköszönte minden segítője munkáját, majd következett az eredményhirdetés, melyet a továbbiakban mi is közzéteszünk.

A képgaléria az eredménylisták után található.

 

Fotók: Iordache Melinda