Gyerekfoglalkozások és Nox-slágerek a Vágtán

Gyerekfoglalkozások és Nox-slágerek a Vágtán

plakat-szekely vagta-2013-hu-RGBGyerekfoglalkozások és bohóc iskola

A Székely Vágta ideje alatt 11 és 19 óra között gyerekprogramokkal várjuk a legkisebbeket. Lesznek egyéni és kiscsapatos játékok, lovagi, népi és ritmusjátékok, mondókák, valamint kézműves foglalkozások és arcfestés is.

Szombaton 12 órától, valamint vasárnap 12 és 17 órától mindenkiből bohócot csinálnak a bohóc iskolában. Klasszikus bohóctréfák, zsonglőrmutatványok, kötélen járás és „molto periculoso” bűvészmutatvány jellemzik az „iskolát”, egy fantasztikus bohócpáros, Nagy Kopeczky Kálmán és Nagy Kopeczky Kristóf előadásában. Július 13-án, szombaton 17 órától Vitéz László Csodaládája című vásári bábjáték lesz, Kemény Henrik szövegei alapján, Nagy Kopeczky Kálmán és Nagy Lázár József előadásában. A programok szervezője a Kovászna Megyei Művelődési Központ.


Nox-slágerek a Vágtán

szilviaPéter Szabó Szilvia 2002 és 2009 között aratott hatalmas sikert a NOX együttessel, amelyet azért szeretett meg a közönség, mert különleges hangzása volt. A NOX volt az első együttes, amely a magyar népzenét modern elemekkel ötvözte. Az együttes nyolc albumot jelentetett meg, és a Kijevben megrendezett 2005-ös Eurovíziós Dalversenyen tizenkettedik helyet hozott el a Forogj, világ! című dalával.

2009-ben az addigi sikereit maga mögött hagyva, Péter Szabó Szilvia elhagyta Magyarországot és Ausztráliában kezdett új életet. Később, Londonba költözve készült az újrakezdésre, s végül várva várt szólóalbuma, a Revolution 2013. májusában jelent meg.

Péter Szabó Szilvia exkluzívan a Székely Vágtára külön műsort készít, kilenc táncossal lép majd színpadra, akik a Tini Dance Center tagjai. Az egyórás műsorban NOX-dalok lesznek hallhatóak, és egy-két dal Szilvia szólólemezéről is.
Ülőhelyet is lehet foglalni

Idén először ülőhelyet is lehet foglalni a Székely Vágtára, az érdeklődők a rendezvénysátorból követhetik a futamokat. Jegyeket a helyszínen a regisztrációs pontnál lehet váltani 20 lej/nap egységes áron.