Góbé lovas karnevál

Góbé lovas karnevál

Február 16-án harmadik alkalommal tartottak lovas karnevált Gyergyószentmiklóson a Góbé Lovasudvar tulajdonosai a Lackó Kuckó vendégház közreműködésével.

Az egyre melegebb időjárásnak köszönhetően nagyon sok hó elolvadt, így hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a szánozást szekerezés váltja majd fel. Emiatt sok érdeklődő távol maradt, de vasárnap reggel 10 óra körül mégis lelkes, vidám, maskarás társaság kezdett gyülekezni Parászka Géza és fia, Előd lovasudvarában. Végül 9 lovas (7 lány!) és 12 szekerező indult útnak a verőfényes napsütésben. Erre a lovas eseményre nem csak szemlélőként, hanem résztvevőként érkeztem. Előd alám is lovat adott, Bütyök, a lipicai félvér volt alázatos, készséges társam a nap folyamán. A kb 10 km-es út során magával ragadott a táj szépsége, a fenyvesek, a nap sugaraiban megcsillanó hó, néhány madár tavaszváró csiripelése. A néhol jeges, csúszós út komoly izgalmakat tarogatott némelyik lovas számára. A pihenők során előkerültek a belső zsebekben megbúvó butykosok, ismerkedtek a gyergyói, nyárádmenti és  udvarhelyi résztvevők. A Lackó Kuckónál ebédszünetet tartott a csapat, a forralt bor és forró tea ráfért mindenkire. Itt ejtették meg a jelmezek díjazását is: az afroparókás udvarhelyi harmadik, a cigánylány második, míg a kis király első díjat vihetett haza. A csoportképek elékészítése után énekszóval, patadobogással haladtunk a Góbé lovasudvar irányába.

A magam részéről hálás vagyok Bütyöknek, hogy egész nap kitartóan cipelt a hátán, és vele együtt élhettem át ezt a kellemes, felemelő lovas élményt! Külön élmény volt szelíd, barátságos lovakkal találkozni, a Furioso kiscsikó, Matyi mindenkit elvarázsolt, örömmel fogadta a simogató kezeket és bújva, dörgölőzve viszonozta a szeretetteljes érintéseket.

A jó hangulat, a társaság feledtették a hiányosságokat. Bízom benne, hogy a negyedik farsangoláson még több, felkészültebb lovassal és ápoltabb, erejük teljében levő lóval találkozhatunk.

Iordache Melinda

A képgaléria megnyításához, kattintson a lenti képre.Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...