Fogathajtók a hagyomány útján Csomafalván

Fogathajtók a hagyomány útján Csomafalván

csomafalvi-fogathajto_erdelyilovas.roJúlius utolsó vasárnapján folytatódott az elmúlt években Csomafalván újraélesztett hagyomány: újra van fogathajtás, és újra van lovasnap. A csomafalvi fogathajtás története még a nyolcvanas évekre nyúlik vissza, amikor létrehozták a helyi lovas sportklubot, melynek versenyzői az évek során kiemelkedő eredményeket értek el a hazai fogathajtó és díjugrató megmérettetéseken.

Az elmúlt években Bege Árpád élesztette fel a hagyományt, és neki illetve a társszervezőknek köszönhetően idén is volt fogathajtó verseny Csomafalván.

Július 28.-án, vasárnap egyes-, kettes-, és négyes fogatok álltak rajthoz, hogy egy bemutató verseny keretén belül szórakoztassák a vasárnap délután kilátogató közönséget. A zsűri elnöke Dr. Kelemen Attila, a Román Lószövetség alelnöke volt, a pályabírók pedik Benedek Lukács és Romfeld János urak.

Íme néhány helyszínen készített kép:

 

Az első forduló után hagyományörző lovas íjászbemutató következett Pászka Lehel, Kodolányi Réka és segítőik részéről, akik Sepsiszentgyörgyről érkeztek, és a Kassai Lajos Lovasíjász Iskola tanítványai.

A lovas vasárnapot Csomafalván a fogatok pontgyűjtő versenye és a díjazás zárta.