Felvételit hirdet az Epona Spanyol Lovasiskola

Felvételit hirdet az Epona Spanyol Lovasiskola

Az Epona Spanyol Lovasiskola FELVÉTELIT HIRDET A 2016/2017-es tanévre.

Ha szeretnél elmélyülni a spanyol lovas kultúrában, és a szakma legjobbjaitól kívánod elsajátítani a lovaglás rejtelmeit, jelentkezz!
Április 10-ig várjuk a fényképes önéletrajzokat az epona@t-online.hu e-mail címre.

A felvételi vizsga IDŐPONTJA: 2016. április 19, 10:00 óra.
Bármely kérdés esetén Facebook oldalunkon, illetve e-mail címünkön is szívesen válaszolunk.

FELVÉTELI KÖVETELMÉNY:
– 16 és 22 éves kor között lehet hozzánk jelentkezni.
– Alapszintű lovas tudás (biztos idomító ülés, a lovat tudni kell támaszkodtatni, patanyom figurák ismerete)
Aki ezen az első rostán továbbjut, az a nyár folyamán részt vesz egy kéthetes gyakorlaton iskolánkban, mely idő alatt mi, illetve a jelentkezők is eldöntik, ez-e az, amit valóban elvárnak, amire számítanak.

25 éves korig, valamint második szakképesítés esetén ingyenes. 2 év a lovász szak, majd erre ráépülésként a belovagló szak plusz 1 év. A képzés nappali tagozatos.
A 3. évben a belovaglók részére lehetőség van a Testnevelési Egyetem lovas edzői szakára jelentkezni, ennek elvégzése (ez 3 félév) egyben a Magyar Lovassport Szövetségnél regisztrációs vizsgát is jelent. Tanulóinkat, amennyiben javasoljuk, a TF automatikusan, felvételi vizsga nélkül felveszi. A gyakorlati képzés iskolánkban van, a TF-en heti egy alkalommal van elméleti oktatás (ez fizetős).

Tanulóink számára 20 magasan képzett mén áll rendelkezésére, a gyakorlati oktatást Borsó Ágnes és Borsó Dorottya végzik, spanyol edzőkkel kiegészítve. Az elméleti oktatásban a szakiskola és az egyetem is részt vesz.
Ménesünkben a tanulóknak lehetőség nyílik a magas szintű lovas tudás megszerzése mellett a tenyésztésben, lótartásban és fiatal lovak képzésében is gyakorlatot szerezni.
Tudásukat színvonalas bemutatókon kamatoztathatják, már tanuló éveik alatt.
Célunk, hogy hazánk lovas életét jól képzett szakemberekkel gazdagítsuk, a lovas kultúránkat népszerűsítsük, és igényesen kiválasztott, világhírű ménesből származó vérvonalakkal a hazai lóállományt bővítsük.

Epona Spanyol Lovasiskola közleménye

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...