Erdélyi Lovastáborok. 5 rész: fürdőzéssel egybekötött lovastábor

Erdélyi Lovastáborok. 5 rész: fürdőzéssel egybekötött lovastábor

229400_144099812430031_752043697_n

A 2013.-as erdélyi lovastáborokról szóló sorozatunk ötödik részében egy fürdőzéssel, úszkálással, és kézműves foglalkozásokkal egybekötött tábor kiírásáról számolunk be.

A székelyudvarhelyi Septimia Szabadidőközpont Lovasudvara 9 és 16 év közötti gyerekeknek hírdet nyári lovastábort. Egy élménydús, foglalkozásokkal teli hetet, amely során a gyerekek szakképzett lovasoktató segítségével tanulhatják meg a lovaglás alapjait, és játékos foglalkozásokkal múlatják az időt.

A Lovasudvar hat nyugodt, lovaglásra képzett és állandóan edzett lóval és egy pónival várja a lovakat kedvelő gyerekeket. A tábor résztvevői játékosan tanulják meg a különböző lófajták jellegzetességeit, a lószerszámokat, ezek használatát és a lóápolás szabályait.

Az öt napos tábor során reggel 8 és délután 16.30 közt kerülnek sorra a különböző tevékenységek, a mindennapos lovaglás, lovasoktatás után, tanítóképzői végzettséggel rendelkező hölgy játékosan, szórakozva egészíti ki a gyerekek napi programját.

„A napi 1 lovasoktatás mellett, délutánonként istállólátogatást is tartalmaz a program, ahol a szerszámismeretet, lovak ápolásával kapcsolatos tudnivalókat is elsajátíthatnak a gyerekek.”- mondta az erdélylovas.ro megkeresésére Verzár István, a Septimia képviseletében.

És hogy a szórakozás, a tánc se maradjon ki, táncház, népdaltanítás, és baranta bemutató tarkítja az ötnapos tábor programját. Természetesen a Septimia Szabadidőközpont fontos része, az úszómedence sem maradhat ki, vízi játékok, vízi torna és úszkálás teszi különlegessé ezt a lovastábort.

181065_144086285764717_1152626763_n

A távolabbról érkező gyerekek számára, igény szerint szállást is biztosítanak a szervezők, egész napos, szakképzett felügyelet mellett.

A tábor ára 350 Ron, mely tartalmazza az oktatás, és a foglalkozások mellett, a napi egy meleg ebédet, ásványvízet és a lovagláshoz szükséges kellékeket, védőfelszereléseket. Szállással egybekötött tábor ára 790 Ron.

A Septimia Lovasudvar az egészen kicsikre is gondolt. A 4-9 éves gyerekeknek külön tábort szervez, vízi-, és labdajátékokkal, de a napos program tartalmazza az istállólátogatást, ahol szintén a lovakkal történő ismerkedést, ápolási szokások, érdekességek elsajátítását, megszerettetését igyekeznek átadni a gyerekeknek.

Mindkét táborról érdeklődni, illetve a táborokba jelentkezni lehet a Septimia Szabadidőközpont Wellness recepcióján, illetve a 0747 217 777 telefonszámon.