Erdélyi Lovastáborok. 4 rész: bemutatkozik a Bornemissza Gergely Lovasudvar

Erdélyi Lovastáborok. 4 rész: bemutatkozik a Bornemissza Gergely Lovasudvar

Bornemissza Gergely Lovasudvar2Miután az erdélyilovas.ro már beszámolt Olvasóinak három, a nyáron megrendezésre kerülő Hargita megyei lovastáborról, sorozatunk következő helyszíne Málnásfürdő, Kovászna megye.

A Málnásfürdő Tusnád felőli bejáratánál elhelyezkedő Bornemissza Gergely Lovasudvar idei első, szezonnyító lovastábora június 30-án veszi kezdetét, melyre egyaránt várják a teljesen kezdő és haladó lovasok jelentkezését.

A Második Világháborúban Bornemissza Gergely honvéd laktanyaként ismert, ma pedig Preventor udvarként emlegetett kb. 5 hektáros parkos területen nyugodt, képzett Gidran és román sportlovak várják a székely vadonba, lóháton barangolni vágyókat.

„ Teljes ellátást biztosítunk, vagyis szállást családias körülmények közt (a régi Beke villában ami a lovardával szemben talalható), napi egyszeri hideg és kétszeri meleg étkeztetést.” – nyilatkozta Kovács Levente, a Bornemissza Gergely Lovasudvar vezetője.

A néhány éve már lovakkal, lovasoktatással és túrák vezetésével foglalkozó Kovács Levente szerint a lovarda, így a lovastábor céljai közt is a falusi turizmus fejlesztése, a gyerekek lovasoktatása, és székelyföldi lovastúrák szervezése szerepel.

A lovastanya célja ugyanakkor a Gidran lófajta tenyésztése, illetve egy, már megvalósult álom: létrehozni az első romániai Gidran kettes fogatot. A június 30-án induló lovastábor programja rugalmas, így akár a résztvevők kívánsága szerint fogathajtás kipróbálására is van lehetőség.

„A tábor létszámát 6-8 főre terveztük, annak érdekében, hogy minden lovasra kellő figyelmet tudjunk fordítani. A teljesen kezdő, de a haladó lovas is nyugodtan jöhet.” – hangsúlyozta Kovács Levente.

„A tábor teljes ideje alatt a gyerekek felügyelet alatt lesznek. Természetesen a felnőtteket is szívesen fogadjuk, ha van kellő létszámú jelentkező, indítunk külön felnőtt tábort. Már vannak visszajelzések régebbi lovastanítványaimtól, akik szívesen követnének minket, aminek természetesen nagyon örülünk és szívesen látjuk őket.”- folytatta Kovács Levente, a Bornemissza Gergely Lovasudvar vezetője.

A táncházzal, szabadidős tevékenységekkel tarkított tábor ára 480 Ron, mely magába foglalja a teljes ellátását, a lovaglást, az elméleti és gyakorlati oktatást. A 6 napos tábort zenés lovas bemutató zár.

Érdeklődi, a táborba jelentkezni a 0744 682 308 telefonszámon lehet.