Erdélyi Lovastáborok. 3 rész: Játszva tanulás, korosztálytól függetlenül a Góbé Lovasudvarban

Erdélyi Lovastáborok. 3 rész: Játszva tanulás, korosztálytól függetlenül a Góbé Lovasudvarban

gobe11Az erdélyi lovastáborokról szóló sorozaunk 3.-ik részéhez érkeztünk. A helyszín a 16 éves múltra visszatekintő gyergyószentmiklósi Góbé Lovasudvar, ahol korosztálytól függetlenül várják a lovagolni, tanulni vágyókat.

A Lovasudvarban ötödik alkalommal megszervezett gyerektábor idén, július 8.-14. közt kerül megszervezésre, és fő célja, hogy a résztvevők játszva sajátítsák el a lovaglás alapjait. Angol félvér-, illetve anglo-arab lovak várják a 8 évnél idősebb ifjúságot. A kisebb termetűeket egy békés, képzett póniló fogadja.

A fő célunk, hogy a fiatalság hasznosan töltse szabadidejét, illetve a játszva tanulás-oktatás.„- mesélte Parászka Géza, a Góbé Lovasudvar vezetője. „Már 1990 óta foglalkozom lovasokatatással, Előd fiam lovasedző és egy hónapon belül diplomás lovastúra vezetővé válik.”

Lovas- és szabadidős programok sokaságával készülnek a tábor szervezői. Az oktatók lovaglási és lóápolási ismeretekkel gazdagítják majd az ifjú tanoncok ismereteit, de a móka, a játék sem marad el. Kedvcsinálónak számháború, pingpong, labdajátékok és lovas-labda(!) játékok szereplnek a terítéken.

Esténként a résztvevők tábortűz mellett, szalonna sütés közben mesélik el történeteiket, illetve aznapi, hátasukkal megélt élményeiket.

A tábor időtartama 7 nap, július 8.-14. között, ára pedig 600 Ron/ személy